Skleroterapi – Alt du trenger å vite om behandling av åreknuter
Skleroterapi-behandling-ved-Estmed-Klinikken-Oslo

Åreknuter er et vanlig problem som oppstår når venenes klaffer ikke fungerer som de skal og blodet derfor samler seg og utvider venene. Dette fører til at venene blir hovne og slyngede. Det er vanlig å få åreknuter på bakside av leggen eller låret, og mange kan oppleve tunge bein og smerter i området.

Men det finnes flere behandlingsmetoder for å behandle åreknuter. I denne artikkelen vil vi diskutere to av de mest effektive behandlingene: scleroterapi og laserbehandling. Vi vil også dekke hva du kan forvente under behandlingen, samt hvordan du kan forebygge åreknuter.

Bestill Time

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Hva forårsaker åreknuter?

Venene transporterer blod tilbake til hjertet, og i bena skal blodet reise hele veien oppover. For å gjøre dette har venene små klaffer som sikrer at blodet fortsetter i riktig retning. Når disse klaffene ikke fungerer som de skal, kan blodet samle seg og utvide venen. Dette fører til at man får åreknuter.

Det finnes flere faktorer som kan øke risikoen for å få åreknuter. Disse inkluderer:

 • Arv: Hvis det finnes en historie med åreknuter i familien din, er det mer sannsynlig at du også vil utvikle dem.
 • Alder: Risikoen for åreknuter øker med alderen.
 • Kjønn: Kvinner har større sannsynlighet for å utvikle åreknuter enn menn.
 • Graviditet: Gravide kvinner er mer utsatt for åreknuter på grunn av økt blodvolum og hormonelle endringer.
 • Overvekt: Overvekt kan sette ekstra press på venene og øke risikoen for åreknuter.

Skleroterapi: Behandling av åreknuter

Skleroterapi er en av de vanligste behandlingene for å fjerne mindre åreknuter på legger og lår. Prosedyren innebærer at et stoff blir injisert med en tynn nål i venen. Dette får åreveggen til å trekke seg sammen, og deretter ødelegges og forsvinner den over noen uker.

Skleroterapi kan føre til noen blåmerker etter behandlingen, men disse forsvinner vanligvis innen en til to uker. Prosedyren er smertefri og tar vanligvis ikke mer enn 30 minutter.

skleroterapi-Behandling-av-areknuter

Hvordan foregår skleroterapi?

Før du skal gjennomgå en prosedyre, er det viktig å følge visse retningslinjer for å sikre at du får best mulig resultat og reduserer risikoen for komplikasjoner.

Det er viktig å unngå betennelsesdempende medisiner, også kjent som NSAIDS, i minst 7 dager før prosedyren. Dette inkluderer medisiner som ibuprofen, naproxen og diclofenac. Disse medisinene kan påvirke blodets evne til å koagulere, noe som kan øke risikoen for blødninger under prosedyren.

I tillegg bør du unngå alkohol før prosedyren. Alkohol kan påvirke kroppens evne til å behandle anestesi og kan også øke risikoen for blødninger under prosedyren.

Det er viktig å informere den behandlede legen om eventuelle medisiner du tar, inkludert reseptfrie medisiner og kosttilskudd. Legen kan gi deg spesifikke instruksjoner basert på dine individuelle behov og medisinske historie. Ved å følge disse retningslinjene, kan du hjelpe til med å sikre en trygg og vellykket prosedyre.

Snakk med vår ekspert

EstMed Klinikken har noen av de fremste leger og sykepleiere, og har de beste til å utføre enhver behandling som tilbys. Hva gjelder Skleroterapi behandling mot åreknuter, anbefaler vi at du bestiller en konsultasjonstime hos vår dyktige lege, Victoria Purvis. 

Victoria har utført denne type behandlinger mange ganger og kan både gi deg gode råd, ikke minst utføre en trygg og god Skleroterapi. 

Victoria

Lege Estetisk medisin

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.

Ofte stilte spørsmål om Skleroterapi

 1. Hva er skleroterapi?Skleroterapi er en behandling som brukes for å behandle åreknuter. Under prosedyren injiserer legen en væske i åreknuten som får den til å krympe og gradvis forsvinne.

 2. Hvordan fungerer skleroterapi?
  Skleroterapi fungerer ved at legen injiserer en sklerosant væske direkte i åreknuten. Denne væsken får åreknuten til å krympe og gradvis forsvinne. Blodet vil da bli omdirigert til sunne årer.

 3. Hva skjer etter skleroterapi?
  Etter skleroterapi kan pasienten oppleve litt ubehag, rødhet og hevelse på injeksjonsstedet. Det er viktig å unngå harde treningsøkter, soling og varme bad i 48 timer etter prosedyren.

 4. Er skleroterapi smertefullt?
  Skleroterapi kan være litt ubehagelig, men de fleste pasienter rapporterer at det ikke er veldig smertefullt. Hvis pasienten opplever ubehag under prosedyren, kan legen gi smertestillende medisiner.

 5. Hvor lenge tar skleroterapi-prosedyren?
  Skleroterapi-prosedyren tar vanligvis mellom 15 og 45 minutter, avhengig av antall åreknuter som behandles.

 6. Er skleroterapi trygt?
  Skleroterapi er en trygg behandling, men som med alle medisinske prosedyrer, er det noen risikoer og bivirkninger. Snakk med legen din om eventuelle bekymringer du måtte ha.

 7. Er det noen bivirkninger av skleroterapi?
  Noen vanlige bivirkninger av skleroterapi inkluderer midlertidig hevelse, rødhet og blåmerker rundt injeksjonsstedet. Alvorlige bivirkninger er sjeldne, men kan inkludere blodpropp eller allergiske reaksjoner.

 8. Hvor mange behandlinger trenger jeg?
  Antall behandlinger som trengs, avhenger av alvorlighetsgraden av åreknutene og hvor mange åreknuter som skal behandles. Legen din vil diskutere behandlingsplanen med deg.

 9. Hvem er en god kandidat for skleroterapi?
  Skleroterapi er en behandling som kan hjelpe mange med åreknuter. Snakk med legen din for å finne ut om det er riktig behandling for deg.

Innholdsfortegnelse

Bestill konsultasjon

Bestill en konsultasjon hos vår lege som informerer deg om behandlingen, dens risiko og mulig effekt.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Om du ønsker å vite mer om hva som er riktig for deg, eller du vurderer denne type kirurgi, kan du bestille en konsultasjon med en profesjonell hos oss.

Flere
artikler