Coolsculpting

Fettreduksjon med kulde – eller cool sculpting –er en skånsom og effektiv behandling for både menn og kvinner som ønsker å bli kvitt lokale fettdepoter på kroppen. Behandlingen fryser ned og fjerner fettceller uten kirurgi.

Hva er CoolScuplting?

Dette er en kontrollert nedkjøling av hudens overflate med den hensikt å bryte ned fettcellene som ligger rett under huden. Man kan behandle områdene mage, lår, sidene/flankene og under haken. De behandlede fettcellene nedbrytes i en naturlig prosess i kroppen. Man ser endringer etter ca 3 uker, men de mest dramatiske resultatene blir synlige etter 1 til 3 måneder. Det er varierende resultater fra person til person, noen kan derfor trenge flere behandlinger. Dette er ikke en behandling av fedme.

Bestill Time Nå

På konsultasjon vil legen kunne gi deg all informasjonen du ønsker.

Hva gjør CoolSculpting?

I etterkant går fettcellene gjennomgår en prosess som kalles apoptose, og vil krympe inntil de blir absorbert av lymfesystemet og spises av kroppens ryddeceller (makrofagene). Makrofager er de samme celler som fjerner bakterier og virus fra kroppen vår.

Tap av ungdommelige konturer i ansiktet kan skyldes forskjellige faktorer, inkludert tynning av huden, tap av ansiktsfett, tyngdekraft, solskader, røyking, samt arvelighet og stress. Panneløft og øyelokkskirurgi kan utføres ifbm. mini-ansiktsløft for å forynge utseendet. Fettoverføring eller fillere kan utføres for å erstatte det tapte fettvolumet eller fuktighetsbalansen. Hudbehandlinger som IPL, dermabrasion, peeling eller laser kan også forbedre huden.

Prosedyren CoolSculpting

Bivirkninger som kan oppstå

  • Ømhet/smerte på behandlingsstedet i 1-3 ukers varighet
  • Nummenhet i huden de første ukene etter behandling
  • Blå merker i huden, forsvinner innen 4 uker
Noen personer kan oppleve milde bivirkninger etter behandlingen, som nummenhet, rødhet, hevelse og smerter. Disse bivirkningene er vanligvis midlertidige og går bort av seg selv innen noen dager til uker. Mer alvorlige bivirkninger som frostskader, nerveskade eller ujevnheter i huden er sjeldne.

Behandleren vil forklare om behandlingen og man blir enige om behandlingsforløp og fokusområde. Samtykkeskjema gjennomgås og signeres. Coolscuplting kan være kontraindisert (man ønsker ikke å bruke denne behandlingsformen) ved enkelte tilstander og sykdommer. Det blir tatt foto og veiing for å få en sikker dokumentasjon.

Behandlingen tar ca. 1 time. Den gir lite ubehag og skade på huden, men midlertidige følelser man kan oppleve er bl.a rykking, klemming og kulde. Man sitter i en behandlingsstol og aplikator festes på området som skal behandles. Området kjøles ned, fettcellene krystalliseres og oppløses. Aplikatorene er utformet på ulikt vis alt etter hvor de skal plasseres.

Man kan være litt nummen. Hevelse, rødhet/blå merker på de behandlede områdene kan forekomme opp til en uke etter behandlingen. Hverdagen kan fortsette som før, men unngå sport og fysisk aktivitet de første dagene. Det settes opp kontrolltime etter 3-4 måneder for å vurdere resultatet.

Utført av våre eksperter

Øystein

Spesialist allmenn medisin​

Tahmineh

Lege Estetisk medisin

Camilla

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.