Bukplastikk/mageplastikk

Bukplastikk også kalt mageplastikk  en fettreduserende operasjon hvor du ser resultatene umiddelbart. Hud- og fettoverskudd fjernes, og magen blir stram, fast og flat.

Vurderer du bukplastikk? Bestill en konsultasjon hos vår dyktige kirurg.

Pris fra 59.990,-

Ring 99 55 97 55 for timebestilling

Bukplastikk / Mageplastikk

Hvorfor forandrer magens form seg?

Etter graviditet og kraftig vektreduksjon oppstår ofte et større eller mindre overskudd av løs hud og fett på magen, ofte i tillegg til strekkmerker. Overskuddet kan bli så stort at det danner overheng på øvre og/eller nedre mage, såkalt hengebuk eller fettforkle. 

Ikke sjelden oppstår det da i perioder eksem, lukt, fukt, sårdannelse eller infeksjon i hudfoldene. Det er en del forhold som påvirker størrelsen på magen. For eksempel kan stor svai i ryggen føre til  at magen skyves fremover. Innholdet i magen (innvollene og mengden av innvolls fett) vil gjøre at bukveggen presses fremover. Det er tydelige kjønnsforskjeller og arvelige forhold som bestemmer mengden av innvolls fett, men generelt vil det kunne sies at overvekt alltid vil ledsages av en viss mengde innvolls fett. Dette kan ikke fjernes kirurgisk.

Pris på bukplastikk/ mageplastikk

Bukplastikk litenPris fra 59990,- inkl.mva
Mageplastikk Stor med fettsuging
1 timeNOK 71.920,00 (NOK 89.900,00 inkl. moms)
Permanent Fettsuging Mage (liten)
30 minutterNOK 35.000,00 (NOK 43.750,00 inkl. moms)
Hel Mage
3 timerNOK 47.992,00 (NOK 59.990,00 inkl. moms)
Mage- Nedre del
1 time og 30 minutterNOK 38.400,00 (NOK 48.000,00 inkl. moms)
Mage- Øvre del
2 timerNOK 38.400,00 (NOK 48.000,00 inkl. moms)
Permanent Fettsuging Rygg, hofte, midje, mage30 minutter
NOK 79.000,00 (NOK 98.750,00 inkl. moms)

Slappe magemuskler eller overstrekking av vevet mellom disse i forbindelse med svangerskap, vil resultere i at magen «slippes» lengre ut. Denne svakheten lar seg i varierende grad trene opp. Dersom det er midtlinjen som er overstrukket, kan denne sys sammen igjen.

Hos de fleste vil mengden av fett både i underhuden og rundt innvollene kunne reduseres med slanking og mosjon. Magemusklene vil likeledes kunne styrkes ved trening. Da fettsugingsmetoden ble utviklet, ble antall bukplastikk-operasjoner redusert. Det viste seg at huden, spesielt hos yngre mennesker, ofte hadde en forbausende evne til å trekke seg sammen etter fettsuging. En erfaren kirurg vil i dag kunne si på forhånd i hvilken grad man ville kunne få et tilfredsstillende resultat med fettsuging alene, eller om det vil være nødvendig med bukplastikk.

Ved planer om svangerskap anbefaler vi å utsette bukplastikken til alle fødsler er tilbakelagt, da en graviditet lett vil kunne ødelegge et fint resultat.

Har du tidligere fått utført en fettsuging, og angrer på at det ikke ble fjernet hud samtidig, vil dette kunne gjøres i etterkant. Dersom kirurgen kommer til at bukplastikk vil være det beste alternativet, er det en del forhold å ta standpunkt til.

 • Er problemet like stort over navlen som under?
 • Er det snakk om bare hud, eller også om mye fett?
 • Er det mye fett på hoftene?
 • Hvordan er bukmuskelen?
 • Hva vil pasienten akseptere av arr?
 • Har pasienten andre sykdommer av betydning?
 • Røyker pasienten?
 • Har pasienten planer om å få flere barn?

Generelt vil en konsultasjon for å diskutere problematikken være nødvendig, men dersom du bor langt unna vil vurdering også kunne gjøres ut fra fotografier og konsultasjon per telefon.

Info om Anestesi:

Informasjon om bukplastikk

Hos de fleste vil mengden av fett både i underhuden og rundt innvollene kunne reduseres med slanking og mosjon. Magemusklene vil likeledes kunne styrkes ved trening. Da fettsugingsmetoden ble utviklet, ble antall bukplastikk-operasjoner redusert. Det viste seg at huden, spesielt hos yngre mennesker, ofte hadde en forbausende evne til å trekke seg sammen etter fettsuging. En erfaren kirurg vil i dag kunne si på forhånd i hvilken grad man ville kunne få et tilfredsstillende resultat med fettsuging alene, eller om det vil være nødvendig med bukplastikk.

Ved planer om svangerskap anbefaler vi å utsette bukplastikken til alle fødsler er tilbakelagt, da en graviditet lett vil kunne ødelegge et fint resultat.

Har du tidligere fått utført en fettsuging, og angrer på at det ikke ble fjernet hud samtidig, vil dette kunne gjøres i etterkant. Dersom kirurgen kommer til at bukplastikk vil være det beste alternativet, er det en del forhold å ta standpunkt til. Er problemet like stort over navlen som under? Er det snakk om bare hud, eller også om mye fett? Er det mye fett på hoftene? Hvordan er bukmuskelen? Hva vil pasienten akseptere av arr? Har pasienten andre sykdommer av betydning? Røyker pasienten? Har pasienten planer om å få flere barn? Generelt vil en konsultasjon for å diskutere problematikken være nødvendig, men dersom du bor langt unna vil vurdering også kunne gjøres ut fra fotografier og konsultasjon per telefon.

Spesielle vurderinger må til hos pasienter som tidligere har vært ekstremt overvektige, da det her samtidig kan være løse hudfolder på hofter og rygg, lår, rumpe mv., som kan kreve mer omfattende tiltak.

Prinsipielt skilles det mellom liten og stor bukplastikk. Forskjellen består i at man ved liten bukplastikk kun tar sikte på å stramme inn huden nedenfor navelen, mens en stor bukplastikk også strammer inn øvre del.

Du vil selvfølgelig kunne se umiddelbart resultat av behandlingen, men det er viktig å være klar over at det tar mange uker før hevelse, hardhet, småstikninger og følelse av stramhet er gått tilbake. Nummenhet på nedre mage er vanlig, og følelsen her normaliseres sjelden helt.

Ved en bukplastikk løsnes huden så mye fra underlaget at blodsirkulasjonen blir nedsatt de første ukene etter operasjonen. Nikotinprodukter reduserer generelt blodsirkulasjonen i huden. Dette øker risikoen for komplikasjoner i form av manglende tilheling og infeksjon betydelig. Det er derfor viktig å slutte med alle typer nikotinprodukter minst to dager før operasjonen, og ikke begynne igjen før det har gått minst 4 uker etter operasjonen. Noen medisiner reduserer blodets evne til å levre seg, og det er viktig at slike ikke brukes de siste 1o dagene før operasjonen. Dette gjelder alle medisiner som inneholder acetylsalisylsyre samt antiflogistika som brukes mot ledd-, muskel- og menstruasjonssmerter. I tillegg kan enkelte naturpreparater virke på samme måte. Bruker du blodfortynnende medisiner er det viktig at du snakker om det med kirurgen din ved konsultasjon.

Du må møte fastende til operasjon. Dette innebærer at du ikke kan spise, drikke, røyke eller tygge tyggegummi de siste seks timene før operasjonen. De medisinene du får resept på (samt ev. vanlige medisiner du bruker) kan imidlertid svelges med litt vann. Du må ikke bruke sminke, neglelakk, piercing, fuktighetskrem etc. på operasjonsdagen, og vi ber deg legge igjen smykker, ringer etc. hjemme. Dersom du har spesielle ønsker mht. plassering av arret i forhold til bikinitruse, tanga eller lignende, kan du ta med disse med på operasjonsdagen.

Med mindre det foreligger ekstremt lite fett, vil inngrepets første del bestå av en fettsuging. Det vil deretter legges et keisersnittlignende tverrsnitt («bikinisnitt») like over kjønnsbehåringen. Huden med litt fett under løsnes deretter fra magemuskelens overflate.

Dersom det gjøres en liten bukplastikk, løsnes det kun opp til navlen. Dersom det skal gjøres en stor bukplastikk, må navlen løsnes fra omgivelsene slik at huden kan løsnes fra underlaget videre opp mot mellomgulvet og ribbeinsbuen. Hos en del kvinner vil det etter svangerskap ha oppstått en overstrekking av bindevevet mellom de rette magemusklene i magens midtlinje. Dette vil man som regel kunne kjenne før operasjonen, og midtlinjen vil da i løpet av operasjonen sys sammen. Huden vil deretter strekkes nedover med fjerning av overskuddshuden nedad. Har navlen blitt løsnet fra huden omkring, må denne festes til et nytt hull som lages i huden som nå ligger strukket over navlen. Det vil dermed ved en stor bukplastikk også måtte bli et arr rundt navlen. Man snakker populært om å «flytte navelen», men navlebunnen sitter altså på samme sted som før.

Avhengig av hvor mye hud og fett som foreligger på magen, vil det være litt forskjell på hvordan det endelige arret vil bli. Ved en liten bukplastikk vil man kunne greie seg med et keisersnitt-lignende arr nedad, men generelt kan man si at jo mer hud som fjernes, jo lengre arr må det aksepteres.

Vanligvis legges det inn et dren ved avslutning av operasjonen. Dette er en plastslange som kobles til en plastpose på utsiden. Den har til oppgave å suge ut blodrester og sårvæske som ellers ville kunne bli liggende under huden.

Inngrepet tar ca. to timer, og utføres vanligvis i narkose.

Etter operasjonen vil du hvile på klinikken i noen timer. Det er nødvendig at hjemreisen ikke er for lang fra klinikken – både fordi dette kan bli anstrengende, og fordi det er nødvendig at du kan få hjelp fra klinikken dersom det skulle oppstå problemer. Er du tilreisende er det derfor nødvendig å ordne seg med hotell eller overnatting hos slekt/venner .Du bør ha noen som henter deg ved klinikken etter inngrepet og passer på deg det første døgnet. Overnatting ved klinikken er mulig etter avtale.

Ved disse inngrepene bruker man relativt mye lokalbedøvelse, spesielt hvis det kombineres med f.eks. fettsuging av hoftene. Denne væsken vil sive ut fra såret i begynnelsen. Man kan lett engste seg for at dette er blødning, men vanligvis ser man lett forskjell på blodvann og reell blødning.

Det vil alltid være en del stramming i såret. Dette medfører at man i løpet av de første dagene vil ha litt problemer med å rette seg helt opp. De første dagene etter operasjonen anbefales bruk av et par store puter under knærne og ev. litt hevet overkropp, slik at man får en knekk i hoften.

Du reiser hjem med bandasjer og en stram body eller bredt «belte». Du blir instruert i hvordan drenet fungerer, og som regel vil ikke disse fjernes før det kommer under 20–25 ml i døgnet. Vanligvis er det nødvendig med 4–7 dager. Du vil få med egen instruks vedrørende håndtering av drenet. Du vil alltid få tilbud om å få dette fjernet ved klinikken. Dersom reiseavstanden er lang, kan det imidlertid også ordnes av fastlegen. 

Det sitter tape på såret. Tapen kan sitte på huden til den faller av. s. Det er ingen sting som behøver fjerning.

Du kan dusje etter 3 dager, men husk å la tapen sitte. Du kan tørke tapen med en hårføner. Kompresjonsplagget skal brukes hele døgnet i 4 uker, og deretter ytterligere to uker på dagtid. For å øke muligheten for penere arr, anbefaler vi å tape arrene i minimum seks måneder etter operasjonen.

Rekonvalesenstiden er svært varierende. Du skal ikke drive med fysisk tung arbeid og du kan ikke trene før det har gått 4- 6uker. Du kan gå rolige turer. 

De komplikasjonene som er listet opp nedenfor, oppstår kun i sjeldne tilfeller. Gode rutiner omkring operasjonen og lang erfaring, bidrar generelt til lav risiko ved vår klinikk.

Blødning

Det vil alltid være risiko for blødninger etter større bløtdelsinngrep. Mange små blødninger stoppes under operasjonen, men hos enkelte kan det begynne å blø igjen. Faren for dette vil primært være innen de første 24 timer etter operasjonen. Tegn på blødning vil være inntrykk at tykt blod i drenet, tilsvarende ev. ut langs drenet hvis dette går tett. Hevelse på magen vil kunne være vanskelig å bedømme pga. bandasjeringen og at det skal relativt mye til før det synes. Avtagende allmenntilstand med økende blekhet, slapphet, uvelfølelse og besvimelsestendenser kan være tegn på blødning.

Infeksjon

Dersom du får en infeksjon, vil du merke dette etter ca 1 uke men det kan også oppstå senere. Feber og/eller frysninger bør det alltid reageres på. Lokale infeksjonstegn vil være økt smerte,  rødhet og varme i huden.

Serom

Det vil alltid sive væske fra en sårflate under huden. Dette er grunnen til at man har dren de første dagene. Dersom det fortsetter å komme væske etter at drenet er fjernet, vil dette kunne bli liggende under huden og hindre at denne får festet seg til underlaget igjen. Tilstanden kalles serom. Er det mye, vil det kunne gi hevelse og skvalpefølelse. Tilstanden kan behandles med tapping ved hjelp av en sprøyte. Ubehandlet vil det kunne gi en permanent fortykkelse siden væsken gradvis vil kunne kapsles inn.

Nekrose

Når huden løsnes fra underlaget og strammes, vil blodsirkulasjon være nedsatt i den første tiden etterpå. Blir den for dårlig, dør huden. Populært kalles dette koldbrann, selv om det kan være snakk om små områder. Den affiserte huden vil gradvis gå fra fiolett over til svart og med ev. blemmedannelser. Fiolett farge må imidlertid ikke mistolkes, da misfarging som følge av blodrester i huden også vil kunne ha denne fargen (blåmerker).

Blodpropp

Blodpropp forekommer heldigvis sjelden ved dagkirurgi. En blodpropp oppstår som regel i bena i tiden etter operasjonen, og vil vanligvis arte seg som hevelse, smerter eller spreng i tykkleggen på én side. Ved mistanke bør det utredes  og evt. behandles.

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer en bukplastikk-operasjon. Vi i Estmed er tilgjengelige for konsultasjon sånn at du får all informasjon som du ønsker deg.

Se video om prosessen

Innholdstavle

Kandidater: Bukplastikk

Bukplastikk er en svært individualisert prosedyre. Du bør gjøre det for deg selv, ikke for å oppfylle andres ønsker eller for å prøve å passe til et ideelt bilde.

Du kan være en kandidat operasjon med Bukplastikk hvis:

 • Du har god medisinsk helse
 • Du har stabil kroppsvekt
 • Du har et positivt syn og realistiske forventninger
 • Du har ingen planer om graviditet

Pris: Bukplastikk

Hvor mye koster en Bukplastikk?

En konsultasjon hos plastikkirurg koster ca. 625,- kronerog er helt uforpliktende. Omfanget av inngrepet vil ha innvirkning på endelig pris. 

Spørr oss gjerne om du trenger hjelp med finansiering. Kostnader kan omfatte:

 • Kirurgens honorar
 • Kostnader for sykehus eller kirurgisk anlegg
 • Anestesiavgifter
 • Resepter på medisiner
 • Implantater
 • Plagg etter operasjonen
 • Medisinske tester og røntgenbilder
 

Når du velger en plastikkirurg for , husk at kirurgens erfaring og komforten med ham eller henne er like viktig som den endelige kostnaden for operasjonen.

Konsultasjon: Bukplastikk

Hvis du vurderer bukplastikk, les deg godt opp på forhånd. Under din konsultasjon vær forberedt på å diskutere:

 • Dine mål
 • Medisinske tilstander, medikamentallergier og medisinske behandlinger
 • Aktuelle medisiner, vitaminer, urtetilskudd, alkohol, tobakk og narkotikabruk
 • Tidligere operasjoner

Din plastikkirurg vil også:

 • Vurdere din generelle helsestatus og eventuelle allerede eksisterende helsetilstander eller risikofaktorer
 • Ta bilder
 • Diskutere alternativene dine Anbefale et behandlingsforløp
 • Diskutere sannsynlige utfall  og eventuelle risikoer 

Konsultasjonen er tiden for å stille spørsmål til plastikkirurgen. For å hjelpe, har vi utarbeidet en sjekkliste med spørsmål du kan stille plastikkirurgen din som du kan ta med deg til din konsultasjon. 

Det er viktig å forstå alle aspekter ved din prosedyre. Det er naturlig å føle litt angst, enten det er spenning for ditt forventede nye utseende eller litt preoperativ stress. Ikke vær sjenert for å diskutere disse følelsene med kirurgen din.

Sjekkliste med spørsmål: Bukplastikk

Spørsmål du kanstille kirurgen når du kommer til konsultasjon.

 • Er jeg en god kandidat for denne prosedyren?
 • Hva forventes av meg for å få de beste resultatene?
 • Hvor og hvordan vil du utføre prosedyren min?
 • Hvor lang restitusjonsperiode kan jeg forvente, og hva slags hjelp vil jeg trenge under restitusjonen?
 • Hva er risikoene og komplikasjonene forbundet med prosedyren min?
 • Hvordan håndteres komplikasjoner?
 • Hvordan kan jeg forvente at kroppen min skal se ut over tid? 
 

Risiko og sikkerhet: Bukplastikk

Beslutningen om å utføre plastisk kirurgi er personlig, og du må avveie om fordelene ved inngrepet er større enn risiko for sjeldne men mulige komplikasjoner. Du vil bli bedt om å signere samtykkeskjemaer for å sikre at du fullt ut forstår prosedyren og eventuelle risikoer.

Risiko ved bukplastikk inkluderer:

 • Anestesirisiko
 • Asymmetri
 • Blødning 
 • Dyp venetrombose, hjerte- og lungekomplikasjoner
 • Fettvev funnet dypt i huden kan dø (fettnekrose)
 • Væskeansamling (seroma)
 • Infeksjon
 • Nummenhet eller andre endringer i hudfølelse
 • Vedvarende smerte
 • Dårlig sårheling
 • Mulighet for behov for revisjonskirurgi
 • Misfarging av huden og/eller langvarig hevelse
 • Ugunstig arrdannelse
 

Disse risikoene og andre vil bli fullstendig diskutert før du samtykker. Det er viktig at du tar opp alle spørsmålene dine direkte med plastikkirurgen.

Forberedelser: Bukplastikk

Hvordan bør jeg forberede meg på tummy tuck?

Når du forbereder deg til tummy tuck-operasjon, kan du bli bedt om å:

 • Få en laboratorietest eller en medisinsk vurdering
 • Ta visse medisiner eller justere dine nåværende medisiner
 • Slutte å røyke
 • Unngå å ta aspirin, antiinflammatoriske legemidler og urtetilskudd og andre medisiner som kan øke blødningen

Operasjonen kan utføres i et akkreditert kontorbasert kirurgisk anlegg, ambulerende kirurgisk senter eller et sykehus. Sørg for at noen kjører deg til og fra operasjonen, og blir hos deg minst den første natten etter operasjonen.

Prosedyren steg for steg: Bukplastikk

Trinn 1 – Anestesi

Medisiner administreres for din komfort under de kirurgiske prosedyrene. Inngrepet utføres i generell anestesi, dvs. at du sover under inngrepet. På klinikken vår er det alltid en narkoselege tilstedet under inngrepet.  Trinn 2 – Snittet

En full bukplastikk krever et horisontalt orientert snitt i området mellom kjønnshårlinjen og navlen. Formen og lengden på snittet vil bli bestemt av mengden overflødig hud. 

Den øvre bukhuden trekkes ned som et vindu. Overflødig hud trimmes og gjenværende hud sys sammen. En ny åpning for navlen blir opprettet. Navlen sprettes gjennom til overflaten og sutureres på plass.

Trinn 3 – Lukking av snittene

Det sys i flere lag under og i huden. Til slutt appliseres det  hudlim  og tape e.

Trinn 4 – Se resultatene

Bukplastikk vil resultere i en flatere, fastere magekontur som er mer proporsjonal med kroppstype og vekt. 

Restitusjon: Bukplastikk

Etter operasjonen påføres det bandasjer på snittene dine, og du kan bli pakket inn i en elastisk bandasje eller et kompresjonsplagg for å minimere hevelse og støtte magen mens den gror etter operasjonen.

Du vil få spesifikke instruksjoner som kan omfatte:

 • Hvordan ta vare på operasjonsstedet og avløp
 • Medisiner du kan ta for å hjelpe til med helbredelse og redusere potensialet for infeksjon
 • Spesifikke bekymringer å se etter på operasjonsstedet eller i din generelle helse
 • Når du skal følge opp med plastikkirurgen din

Sørg for å stille spesifikke spørsmål til kirurgen om hva du kan forvente i løpet av din individuelle restitusjonsperiode:

 • Hvor vil jeg bli tatt etter at operasjonen er fullført?
 • Hvilken medisin vil jeg få eller foreskrevet etter operasjonen?
 • Vil jeg ha bandasjer etter operasjonen? Når blir de fjernet?
 • Når kan jeg dusje?
 • Hvor lenge skal jeg bruke trykkplagget?
 • Når kan jeg gjenoppta normal aktivitet og trening?
 • Når kommer jeg tilbake for oppfølging?
 

Resultater: Bukplastikk

De endelige resultatene av operasjonen  kan i utgangspunktet være tilslørt av hevelse og manglende evne til å stå helt oppreist før den indre helbredelsen er fullført.

Du vil se en stor forandring på kroppen din rett etter operasjonen men det endelige resultatet vil du som regel ikke se før det har gått minst 3 måneder. Bukplastikk vil resultere i en flatere, fastere magekontur som er mer proporsjonal med kroppstype og vekt.

Tidligere kirurgi på mageområdet kan begrense de potensielle resultatene av en mageplastikk.

Arrdannelse

Hos kvinner som har gjennomgått keisersnitt, kan de eksisterende arrene innlemmes i det nye arret.

Det kan ta flere måneder noen gang opptil flere  år før arret blekner helt. 

Selv om det forventes gode resultater fra prosedyren din, er det ingen garanti. I noen situasjoner er det kanskje ikke mulig å oppnå optimale resultater med en enkelt kirurgisk prosedyre, og en operasjon til kan være nødvendig.

Å følge legens instruksjoner er avgjørende for å lykkes med operasjonen.

Det er viktig at de kirurgiske snittene ikke utsettes for overdreven kraft, hevelse, slitasje eller bevegelse under tilhelingstiden. Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan du skal ta vare på deg selv.

Ordliste: Bukplastikk

Hvilke ord bør jeg vite før jeg bestemmer meg for en bukplastikk?

Abdominoplastikk

En kirurgisk prosedyre for å korrigere overflødig fett og hud som henger over magen. Samme som 

Bukplastikk

Diastase

Tilstand der magemusklene har delt seg.

Generell anestesi

Legemidler og/eller gasser brukt under en operasjon for å lindre smerte og endre bevissthet.

Hematom

Blod som samler seg under huden.

Intravenøs sedasjon

Beroligende midler administrert ved injeksjon i en blodåre for å hjelpe deg å slappe av.

Fettsuging

Prosedyre som suger ut fett fra under hudens overflate for å redusere fylde.

Lokalbedøvelse

Et medikament injiseres direkte på stedet for et snitt under en operasjon for å bedøve og lindre smerte.

Suturer

Sting som brukes av kirurger for å holde hud og vev sammen.

Innholdsfortegnelse

Bestill konsultasjon

Bestill en konsultasjon hos vår lege som informerer deg om behandlingen, dens risiko og mulig effekt.

Velg tid for din konsultasjon her

Utført av våre eksperter

robert-hermann-kiurg-oslo

Robert Hermann

Plastisk kirurg

Ingemar Havemann

Plastisk kirurg

Kjetil Ness

Anestesiege

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.