Brystforstørrelse

Velkommen til Estmed Klinikken, din destinasjon for brystforstørrelse og brystkirurgi i Oslo. Vi er en klinikk som spesialiserer seg på plastisk kirurgi, og vi er her for å hjelpe deg med å realisere dine ønsker om en forbedret brystestetikk.

Pris fra 39.990,-

Ring 99 55 97 55 for timebestilling

Hva er brystforstørrelse?

Brystforstørrelse, også kjent som brystforstørrelse (brystaugmentasjon) eller brystimplantatkirurgi, er en prosedyre som innebærer å øke størrelsen og forbedre formen på brystene ved å plassere implantater under brystvevet eller brystmuskulaturen. Dette kan gjøres for å øke størrelsen på små bryster, gjenopprette tap av volum etter graviditet eller vekttap, eller for å forbedre symmetrien og proporsjonene i brystene.

Pris på forstørring av bryster

BrystforstørringPris fra 39990,- eks. mva
Brystløft
1 timeNOK 47.992,00 (NOK 59.990,00 inkl. moms)
Brystreduksjon
3 timer og 30 minutterNOK 47.992,00 (NOK 59.990,00 inkl. moms)
Bryst nye Proteser Mentor
3 timerNOK 39.992,00 (NOK 49.990,00 inkl. moms)
Bryst nye Proteser – med fjerning av kapsler
2 timer og 55 minutterNOK 47.992,00 (NOK 59.990,00 inkl. moms)
Brystvorte/Areolplastikk- Begge sider
1 time og 30 minutterNOK 25.000,00 (NOK 31.250,00 inkl. moms)
Gynekomasti – brystreduksjon menn
2 timerNOK 31.992,00 (NOK 39.990,00 inkl. moms)

Ring 99 55 97 55 for timebestilling

Hvorfor velge EstmedKlinikken for brystforstørrelse?

EstmedKlinikken er en av de ledende klinikkene for brystforstørrelse i Norge, og vi holder til i flotte lokaler ved Ullevåll Stadion i Oslo. Vi er stolte av å tilby våre pasienter den beste omsorgen og de beste resultatene. Her er noen grunner til hvorfor du bør velge oss for din brystforstørrelses­prosedyre:

 • Erfaren kirurg: Vårt team av erfarne leger og plastisk kirurg har utført et stort antall vellykkede brystforstørrelsesprosedyrer og har ekspertise på ulike teknikker og implantattyper. Legen vil lytte nøye til dine ønsker og forventninger, og skreddersy en behandlingsplan som passer best for deg.
 • Avansert teknologi: Vi benytter oss av avansert medisinsk utstyr og teknologi for å utføre brystforstørrelse på en sikker og effektiv måte. Våre operasjonsfasiliteter er moderne og utstyrt med det nyeste innen medisinsk teknologi for å sikre de beste resultatene for våre pasienter.
 • Personlig oppfølging: Vi forstår at hver pasient er unik, og vi legger stor vekt på personlig oppfølging før, under og etter brystforstørrelsesprosedyren. Vårt team vil gi deg grundig informasjon om prosedyren, svare på dine spørsmål og følge deg opp i hele helingsprosessen for å sikre et vellykket resultat.
 • Sikkerhet og komfort: Pasientsikkerhet og komfort er alltid vår høyeste prioritet. Vi tar alle nødvendige forholdsregler for å sikre at du får en trygg og behagelig opplevelse hos oss. Vårt team av høyt kvalifiserte helsepersonell vil sørge for at du er komfortabel, informert og trygg gjennom hele prosessen.
 • Komplett omsorg: Hos Estmed Klinikken tilbyr vi en helhetlig tilnærming til brystforstørrelse, og vi er her for å støtte deg gjennom hele prosessen, fra den første konsultasjonen til etterbehandling og oppfølging. Vårt dedikerte team vil gi deg grundig informasjon og veiledning, og sørge for at du er godt forberedt og føler deg trygg før, under og etter prosedyren.
 • Valg av implantater: Vi tilbyr et bredt spekter av implantattyper og størrelser, slik at du kan velge det som passer best for dine ønsker og kroppsanatomi. Vår erfarne kirurg vil hjelpe deg med å velge det beste alternativet basert på dine mål, forventninger og kroppsanatomi. Vi bruker kun godkjente implantater av høyeste kvalitet for å sikre et trygt og vellykket resultat.
 • Teknikker og tilnærminger: Vår kirurg er erfaren i ulike teknikker for brystforstørrelse, inkludert plassering av implantater over eller under brystmuskulaturen, samt ulike snittmetoder som inframammært snitt, periareolært snitt eller aksillært snitt. Vi vil nøye vurdere din individuelle situasjon og anbefale den beste tilnærmingen for å oppnå dine ønskede resultater.
 • Helingsprosess og etterbehandling: Vi forstår at helingsprosessen er en viktig del av brystforstørrelsesprosedyren, og vi vil gi deg detaljert informasjon om hva du kan forvente under helingsprosessen. Vi vil også gi deg råd om etterbehandling, inkludert bruk av støtteplagg, aktivitetsbegrensninger og oppfølgingsavtaler for å sikre et optimalt resultat.
 • Mulige risikoer og komplikasjoner: Som med enhver kirurgisk prosedyre, er det visse risikoer og komplikasjoner forbundet med brystforstørrelse. Vi vil gi deg en grundig gjennomgang av de potensielle risikoene og komplikasjonene, samt hvordan du kan redusere risikoen. Vårt erfarne team vil også sørge for at du er godt informert og trygg før du tar beslutningen om å gjennomføre prosedyren.
 • Priser og betaling: Vi tilbyr konkurransedyktige priser for brystforstørrelse ved Estmed Klinikken, og vi vil gi deg en detaljert oversikt over kostnadene knyttet til prosedyren under din konsultasjon. Vi tilbyr også fleksible betalingsalternativer for å gjøre det enkelt for deg å finansiere din brystforstørrelse.

Før, under og etter brystforstørrelse

Diagnose og konsultasjon: Før du bestemmer deg for å gjennomgå brystforstørrelse, vil du bli møtt av vårt team for en grundig konsultasjon. Vi vil nøye vurdere din medisinske historie, helsestatus og dine ønsker og forventninger for prosedyren. Dette er en viktig del av prosessen for å sikre at du er en egnet kandidat for brystforstørrelse og at prosedyren kan utføres trygt og effektivt.

Forberedelse til prosedyren: Før brystforstørrelse vil vi gi deg detaljert informasjon om hva du kan forvente før, under og etter prosedyren. Dette inkluderer instruksjoner om faste, medisiner du bør unngå, og hvordan du kan forberede deg mentalt og fysisk til prosedyren. Vi vil også gå gjennom prosedyren i detalj, inkludert mulige risikoer og komplikasjoner.

Gjennomføring av prosedyren: Brystforstørrelse utføres vanligvis under generell anestesi, og prosedyren tar vanligvis noen timer. Våre erfarne kirurger vil følge nøye med på deg under hele prosedyren for å sikre at alt går som planlagt. Vi vil også bruke avansert teknologi og nøye utvalgte implantater for å oppnå et optimalt resultat.

Helingsprosessen: Etter brystforstørrelse vil du trenge tid for å komme deg og helbrede. Vi vil gi deg grundig informasjon om hva du kan forvente under helingsprosessen, inkludert råd om smertelindring, bruk av kompresjonsplagg og aktivitetsbegrensninger. Vi vil også planlegge oppfølgingsavtaler for å følge opp din helingsprosess og sikre et optimalt resultat.

Forventede resultater: Brystforstørrelse kan gi deg forbedret bryststørrelse og form, og bidra til å øke selvtilliten og selvfølelsen. Vårt erfarne team vil arbeide for å oppnå dine ønskede resultater i samsvar med dine forventninger og kroppsanatomi. Det er viktig å merke seg at resultater kan variere fra person til person, og vi vil gi deg realistiske forventninger basert på din individuelle situasjon.

Se video om prosessen

Innholdstavle

Hvem er en god kandidat for brystforstørrelse?

Brystforstørrelse er en veldig personlig prosedyre, og det er viktig at du gjør det for deg selv og ikke for noen andre. De fleste som gjennomfører denne behandlingen blir fornøyd, spesielt når de ønsker inngrepet selv.

Du kan være en kandidat for brystforstørrelse hvis:

 • Du er fysisk frisk og du er ikke gravid eller ammer

 • Du har realistiske forventninger

 • Brystene dine er fullt utviklet

 • Du plages av følelsen av at brystene dine er for små

 • Du er misfornøyd med at brystene dine mister form og volum etter graviditet, vekttap eller med aldring

 • Du er misfornøyd med at den øvre delen av brystet ditt virker «tomt»

 • Brystene dine er asymmetriske

 • Ett eller begge brystene utviklet seg ikke normalt eller har en langstrakt form

Forberedelse på forhånd hjelper pasienter med rimelige forventninger og en jevnere restitusjon.

Hvor mye koster brystforstørrelse?

Den gjennomsnittlige kostnaden for brystforstørrelse er ca. 39.990,-. Denne gjennomsnittskostnaden er bare en del av totalprisen – den inkluderer ikke anestesi, operasjonsrom eller andre relaterte utgifter. Rådfør deg med plastikkirurgen for å finne ut hva prisen blir. 

Kostnader for brystforstørrelse kan omfatte:

 • Anestesiavgifter
 • Kostnader for sykehus eller kirurgisk innretning
 • Medisinske tester
 • Plagg etter operasjonen
 • Resepter på medisiner
 • Kirurgens honorar

Husk at kirurgens erfaring og din komfort med ham eller henne er like viktig som den endelige kostnaden for operasjonen.

Hva bør jeg forvente under en konsultasjon for brystforstørre?

Hva blir du spurt om under konsultasjonen:

 • Hvorfor du ønsker operasjonen, dine forventninger og ønsket resultat

 • Medisinske tilstander, legemiddelallergier og tidligere medisinske behandlinger

 • Aktuelle medisiner, vitaminer, urtetilskudd, alkohol, tobakk og narkotikabruk

 • Familiehistorie med brystkreft og resultater av eventuelle mammografi eller tidligere biopsier

Kirurgen vil også:

 • Vurdere din generelle helsestatus og eventuelle allerede eksisterende helsetilstander eller risikofaktorer

 • Undersøke og måle brystene dine, inkludert detaljerte målinger av størrelse og form, hudkvalitet og plassering av brystvortene og areolaene dine

 • Ta bilder

 • Diskutere alternativene dine og anbefale et behandlingsforløp

 • Diskutere sannsynlige utfall av brystforstørrelse og eventuelle risikoer eller potensielle komplikasjoner

Konsultasjonen er tiden for å stille spørsmål til plastikkirurgen. For å hjelpe, har vi utarbeidet en sjekkliste med spørsmål du kan stille brystforstørrelseskirurgen din som du kan ta med deg til konsultasjonen.

Det er viktig å forstå alle aspekter av operasjonen. Det er naturlig å være nervøs, Ikke vær sjenert for å diskutere disse følelsene med kirurgen din.

Sjekkliste med spørsmål: brystforstørrelse

Viktige spørsmål du må stille kirurgen før du bestiller brystforstørrelse:

 • Er jeg en god kandidat for brystforstørrelse? 
 • Hva forventes av meg for å få de beste resultatene?
 • Hvordan vil du utføre min brystforstørrelses-operasjon?
 • Hvilken form, størrelse, snittsted og plasseringssted anbefales for meg?
 • Hvor lang restitusjonsperiode kan jeg forvente, og hva slags hjelp vil jeg trenge under restitusjonen?
 • Hva er risikoene og komplikasjonene forbundet med prosedyren min?
 • Hvordan håndteres eventuelle komplikasjoner?
 • Hvor mange ekstra operasjoner kan jeg forvente i løpet av livet på grunn av implantatene?
 • Hvordan vil min evne til å amme bli påvirket?
 • Hvordan kan jeg forvente at de implanterte brystene mine skal se ut over tid? Etter graviditet? Etter amming?
 • Hvordan vil brystene mine se ut hvis jeg velger å få fjernet implantatene i fremtiden? 
 • Kan jeg få kreft forårsaket av brystimplantatet?

Ulike typer brystimplantater

Brystimplantater med saltvann
Disse brystimplantatene fylles med sterilt saltvann. Skulle implantatskallet lekke, vil implantatet kollapse og saltvannet vil bli absorbert og naturlig utstøtt av kroppen.Dette er implantater som ofte brukes ved rekonstruksjoner etter kreftkirurgi

Silikon-brystimplantater
Silikon-brystimplantater er fylt med silikongel. Gelen føles litt mer nesten som naturlig brystvev.

Runde brystimplantater
Runde brystimplantater har en tendens til å få brystene til å virke fyldigere enn formstabile implantater. Fordi runde implantater har samme form overalt, er det mindre bekymring for at de roterer og blir malplassert.

Glatte brystimplantater
Glatte brystimplantater brukes i mindre grad da utfordringer med kapselsdannelse kan være høyere enn ved bruk av teksturerte proteser.

Teksturerte brystimplantater
Dette er de mest brukte implantatene for tiden.

Implantat-produsenter introduserer av og til nye stiler og typer brystimplantater, så det kan være flere alternativer tilgjengelig.
Teksturerte implantater er tilgjengelige som både runde og anatomiske (dråpeformede) implantater. 

I estetisk setting vil runde implantater som regel gi et veldig flott resultat. Ved en augmentasjon vil man vanligvis ikke kunne se forskjell om det er brukt runde eller anatomiske proteser. Ved rekonstruksjoner etter kreft vil man derimot som oftest velge anatomiske implantater. 

Anatomiske proteser har ulempen at de kan forandre stillingen sin i brystlommen (rotere) og dermed kan de få et unaturlig utseende. Ofte er det kun et fornyet inngrep som kan rette opp i det. 

Risiko og sikkerhet: brystforstørrelse

Beslutningen om å ta plastisk kirurgi er en personlig avgjørelse, og du må veie de potensielle fordelene med risikoen og potensielle komplikasjoner av brystforstørrelse. Du er den eneste som kan ta avgjørelsen på om det er det rette for deg. 

Du vil bli bedt om å signere samtykkeskjemaer for å sikre at du forstår prosedyren og eventuelle risikoer og potensielle komplikasjoner.

Komplikasjoner er sjeldne men kan forekomme. 

Mulig risiko for brystforstørrelseskirurgi inkluderer:

 • Anestesi-risiko
 • Brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellet lymfom (BIA-ALCL)
 • Bløding (Hematom)
 • Endringer i brystvorten eller følelsen i brystene 
 • Væskeansamling (seroma)
 • Dannelse av kapsel rundt implantatet
 • Implantatlekkasje eller brudd
 • Infeksjon
 • Vedvarende smerte
 • Arrdannelse
 • Rynker på huden over implantatet (Ripling)
 • Feil plassering av implantatet

Disse risikoene og andre vil bli diskutert før du samtykker. Det er viktig at du tar opp alle spørsmålene du eventuelt måtte ha direkte med din kirurg.

Sikkerhet for brystimplantater

FDA-godkjente brystimplantater gjennomgår omfattende testing for å demonstrere at de er helt sikre. Alvorlige komplikasjoner er veldig sjeldne. Det er imidlertid risiko forbundet med brystimplantater, inkludert brystimplantat-assosiert anaplastisk storcellet lymfom (BIA-ALCL) 

Diffuse symptomer, noen gang referert til som brystimplantat-sykdom (BII) er ikke vitenskapelig verifisert og sikker sammenheng er ikke bevist. 

Våre Mentor proteser har markedets beste garantiordning

Andre viktige hensyn:

 • Brystimplantater er ikke garantert å vare livet ut, og fremtidig operasjon kan være nødvendig for å erstatte ett eller begge implantatene. 
 • Graviditet, vekttap og overgangsalder kan påvirke utseendet til forstørrede bryster i løpet av livet ditt
 • Brystforstørrelse krever regelmessige undersøkelser for å evaluere tilstanden til brystimplantatene dine

Forberedelser: brystforstørrelse

Hvordan bør jeg forberede meg på brystforstørrelse?

Du kan blant annet bli bedt om å: 

 • Ta en blodprøve
 • Ta visse medisiner eller juster dine nåværende medisiner
 • Slutte å røyke
 • Unngå å ta aspirin og visse antiinflammatoriske legemidler, fordi de kan øke blødningen
 • Slutte å ta rusmidler 

 

Prosedyren steg for steg: brystforstørrelse

En brystforstørrelsesprosedyre inkluderer følgende trinn:

Trinn 1 – Anestesi

Medisiner administreres så du skal føle deg komfortabel under den kirurgiske prosedyren. Du kan velge mellom intravenøs sedasjon og generell anestesi. Legen din vil anbefale det beste valget for deg.

Trinn 2 – Snittet

Innsnitt gjøres i usynlige områder for å minimere synlige arrdannelser. Du og din plastikkirurg vil diskutere hvilke snittalternativer som er passende for ønsket resultat. Du kan velge mellom: langs den areolare kanten, folden under brystet og i armhulen. En navle-tilnærming er assosiert med en høyere komplikasjonsfrekvens så vi anbefaler ikke dette alternativet. 

Hvilket Innsnitt du bør velge kommer an på type brystimplantat, ønsket forstørrelsesgrad, din anatomi og pasient-kirurg preferanser.

Trinn 3 – Innsetting og plassering av brystimplantatet

Etter at snittet er laget, settes et brystimplantat inn i en lomme enten: 

A. Under brystmuskelen (en submuskulær plassering)

B. Rett bak brystvevet, over brystmuskelen (en submammær/ subglandulær plassering)

Metoden for å sette inn og plassere brystimplantater avhenger av type implantat, ønsket forstørrelsesgrad, kroppstype og kirurgens anbefalinger.

Trinn 4 – Lukking av snittene

Innsnitt lukkes med lagdelte stingi brystvevet og med sting, hudlim eller kirurgisk tape for å lukke huden. Over tid vil linjene fra snittene falme. Hvordan arret blir seende ut avhenger av mange ting, inkludert genetikken din, eksponering av kroppen din for nikotin og om du får infeksjon.

Trinn 5 – Se resultatet

Resultatene av brystforstørrelse er umiddelbart synlige. 

Restitusjon etter prosedyren: brystforstørrelse

Hva kan jeg forvente under restitusjonen med brystforstørrelse?

Under restitusjonsperioden vil brystene dine bli pakket inn i gasbind, og en elastisk bandasje eller støtte-BH vil minimere hevelser og støtte brystene mens de gror.

Umiddelbart etter operasjonen vil du bli tatt inn i et restitusjonsområde for nøye overvåking. Du kan få lov til å reise hjem når du er stabil for utskrivning, vanligvis etter ca. en time. 

Før du drar, vil du bli gitt spesifikke postoperative instruksjoner og en oppfølgingsavtale med plastikkirurgen. Du kan også få medisiner eller resept, men mange plastikkirurger skriver ut postoperative medisiner på forhånd. Dine foreskrevne medisiner kan inkludere smertestillende piller og antibiotika for å forhindre infeksjon.

Bruk støtteplagget ditt døgnet rundt som instruert av plastikkirurgen. Noen kirurger kan spørre pasientene om å rense snittstedene og påføre salve, mens andre vil be pasientene om å beholde tape eller bandasje på. Instruksjonene varierer, så det er viktig å følge alle instruksjonene du får nøye.

Fordi det er mulig å blø inn i lommene rundt brystimplantatene de første dagene, ta det med ro til du har tillatelse til å øke aktivitetsnivået. Akutt smerte avtar vanligvis etter en til fem dager, men du kan oppleve sårhet og hevelse i noen uker. Fortsett trening og normal aktivitet i henhold til plastikkirurgens anvisninger.

Resultater: brystforstørrelse

Hvilke resultater kan jeg forvente etter en brystforstørrelses-operasjon?

En brystforstørrelse gir større bryster med en gang, men de endelige resultatene kan ta noen uker ettersom hevelsen avtar og huden strekker seg. Noen pasienter kan trenge støtte-BH for å forme brystene, spesielt hvis de har underliggende asymmetri eller svært små bryster til å begynne med. Det kan ta flere måneder eller til og med år, før innsnittslinjene falmer. 

For å oppnå de beste resultatene, følg kirurgens postoperative instruksjoner og returner for oppfølgingsbesøk.

Erstatning av brystimplantat

Brystimplantater varer ikke livet ut og de må kanskje skiftes ut. Vi anbefaler en årlig undersøkelse for å evaluere brystet og implantatet. 

Over tid vil brystene endre seg på grunn av aldring, vektsvingninger, hormonelle faktorer og tyngdekraften. Ettersom utseendet til brystene endrer seg med tiden, kan det være et alternativ for noen pasienter å utføre et brystløft eller et implantat-bytte. 

Ordliste: brystforstørrelse

Hvilke ord bør jeg vite før jeg tar brystforstørrelse?

Areola

Pigmentert hud rundt brystvorten.

Brystforstørrelse

Også kjent som augmentation mammaplasty, brystforstørrelse ved kirurgi.

Brystimplantater

Medisinsk utstyr plassert i kroppen din for å forbedre eksisterende bryststørrelse eller for å rekonstruere brystet ditt. Brystimplantater faller inn i to kategorier: saltvanns-brystimplantater og silikon-brystimplantater.

Kapselkontraktur

En komplikasjon ved brystimplantat-kirurgi som oppstår når arrvev som normalt dannes rundt implantatet strammer og klemmer implantatet og blir fast.

Generell anestesi

Legemidler og/eller gasser brukt under en operasjon for å lindre smerte. 

Inframammary snitt

Et snitt laget i folden under brystet.

Intravenøs sedasjon

Beroligende midler administrert ved injeksjon i en blodåre for å hjelpe deg å slappe av.

Lokalbedøvelse

Et medikament som injiseres direkte på stedet for et snitt under en operasjon for å lindre smerte.

Mammogram

Et røntgenbilde av brystet.

Mastektomi

Fjerning av brystvev, vanligvis for å kvitte kroppen med kreft.

MR

En smertefri test for å se vev som ligner på et røntgenbilde.

Periareolar snitt

Et snitt laget i kanten av areola.

Saltvanns-implantater

Brystimplantater fylt med sterilt saltvann.

Silikon-implantater

Brystimplantater fylt med en elastisk gel.

Submammær eller subglandulær eller subfascial plassering

Brystimplantater plassert rett bak brystvevet, over brystmuskelen.

Submuskulær eller subpectoral plassering

Brystimplantater plassert under brystmuskelen, som er plassert mellom brystvevet og brystveggen.

Suturer

Sting som brukes til å holde hud og vev sammen.

Transaksillært snitt

Et snitt laget i armhulen.

Ultralyd

En diagnostisk prosedyre som projiserer høyfrekvente lydbølger inn i kroppen og registrerer ekkoene som bilder.

Innholdsfortegnelse

Bestill konsultasjon

Bestill en konsultasjon hos vår lege som informerer deg om behandlingen, dens risiko og mulig effekt.

Velg tid for din konsultasjon her

Utført av våre kirurger

robert-hermann-kiurg-oslo

Robert Hermann

Plastisk kirurg

Ingemar Havemann

Plastisk kirurg

Kjetil Ness

Anestesiege

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.