Fjerne neglesopp med laser

Neglsopp er en vanlig infeksjon som kan forårsake endringer i neglens utseende og struktur. Symptomer inkluderer tykkere og misfargede negler som kan smuldre eller løsne. Laserbehandling er en moderne og effektiv metode for å behandle neglsopp, med høy suksessrate og minimal bivirkninger. 

* Begrenset kapasitet, 50% tilbudet gjelder kun de første 50 personene!

990,- pris 495,-

990,- pris 495,-

Neglsopp: Årsaker, symptomer og behandlingsalternativ

Neglsopp, også kjent som onykomykose, er en vanlig tilstand som påvirker neglene på fingrene og tærne. Denne infeksjonen kan være både ubehagelig og kosmetisk skjemmende. I denne artikkelen vil vi se nærmere på årsakene til neglsopp, de vanligste symptomene, tilgjengelige behandlingsalternativer og spesielt fokusere på laserbehandling som en effektiv metode for å bekjempe denne tilstanden.

Pris på Laser neglsopp behandling

1 negl

(Vi anbefaler 6-10 behandlinger med 2 uker mellomrom)
990,-
3 negler

(Vi anbefaler 6-10 behandlinger med 2 uker mellomrom)
1.990,-
10 negler

(Vi anbefaler 6-10 behandlinger med 2 uker mellomrom)
4.500,-

 

Hva er neglsopp?

Neglsopp er forårsaket av en infeksjon forårsaket av sopp som angriper neglene. De vanligste typene sopp som forårsaker neglsopp er dermatofytter, sopp som trives i varme og fuktige miljøer som svømmebassenger, offentlige dusjer eller treningssentre. Andre typer sopp, som muggsopp og gjærsopp, kan også føre til neglsopp.

Årsaker til neglsopp

Det er flere faktorer som kan bidra til utviklingen av neglsopp. Noen av de vanligste årsakene inkluderer:

 • Fuktige omgivelser: Langvarig eksponering for fuktighet kan gjøre det lettere for sopp å trives og infisere neglene.
 • Skader på neglen: Skader på neglen, for eksempel kutt eller sprekker, kan gi en inngangsport for soppinfeksjon.
 • Bruk av felles dusj- eller badeområder: Deling av felles dusjer eller badeområder med personer som allerede har neglsopp kan øke risikoen for infeksjon.
 • Nedsatt immunforsvar: Personer med svekket immunforsvar har økt risiko for å utvikle neglsopp.
 • Alder: Eldre mennesker er mer utsatt for neglsopp på grunn av redusert blodsirkulasjon.

Symptomer på neglsopp

Symptomene på neglsopp kan variere fra person til person, men de vanligste tegnene inkluderer:
 • Endringer i neglens utseende: Neglen kan bli tykkere, misfarget og begynne å smuldre opp. Den kan også utvikle riller eller groper.
 • Endringer i neglformen: Neglen kan bli deformert, buet eller miste sin naturlige glans.
 • Skjøre negler: Neglen kan bli sprø og lett brekke eller flasse av.
 • Misfarging av neglen: Neglen kan endre farge og bli gulaktig, gråaktig eller brunaktig.
 • Separasjon av neglen: Neglen kan løsne og begynne å skille seg fra negleleddet.

Diagnose av neglsopp

For å bekrefte diagnosen neglsopp vil legen din sannsynligvis gjennomføre en klinisk vurdering og ta en prøve av den påvirkede neglen. Prøven vil bli sendt til et laboratorium for mikroskopisk undersøkelse eller dyrkning for å identifisere den spesifikke typen sopp som forårsaker infeksjonen.

Behandlingsalternativ for neglsopp

Det finnes forskjellige behandlingsalternativer for neglsopp, og valget av behandling avhenger av alvorlighetsgraden av infeksjonen. Uansett, den mest effektfulle behandlingen vi har utført er laserbehandling. Laserbehandling er en moderne og effektiv metode for å behandle neglsopp. Laseren sender intense lyspulser gjennom neglen for å ødelegge soppen uten å skade det omkringliggende vevet. Laserbehandling har vist seg å være svært effektiv i elimineringen av neglsopp.

Fordeler ved laserbehandling for neglsopp

Laserbehandling har flere fordeler i forhold til andre behandlingsmetoder for neglsopp:

 • Effektivitet: Laserbehandling har vist seg å være svært effektiv i å eliminere neglsopp. Studier har vist at opptil 80% av pasientene opplever betydelig forbedring etter laserbehandling.
 • Smertefri og ikke-invasiv: Laserbehandlingen er smertefri og krever ikke bruk av lokalbedøvelse eller kirurgiske inngrep. Det er en ikke-invasiv metode som ikke etterlater arr eller sår.
 • Rask behandlingstid: En typisk laserbehandlingssesjon tar vanligvis bare noen få minutter per negl. Det er ingen behov for langvarig eller hyppig behandling.
 • Minimal bivirkninger: Laserbehandling har få rapporterte bivirkninger sammenlignet med andre behandlingsmetoder. Pasientene opplever vanligvis bare milde ubehag som varme eller prikking under behandlingen.

Prosessen ved laserbehandling av neglsopp

Laserbehandlingen for neglsopp utføres vanligvis på et medisinsk senter eller en klinikk av en erfaren medisinsk profesjonell. Prosessen inkluderer vanligvis følgende trinn:
 1. Rengjøring av neglene: Før behandlingen vil neglene bli grundig renset og klippet for å fjerne eventuelle urenheter og dødt vev.
 2. Laserapplikasjon: Laseren vil bli rettet mot den infiserte neglen, og det intense lyset vil trenge gjennom neglen og ødelegge soppen.
 3. Gjentatte behandlinger: Avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen, kan flere behandlingssesjoner være nødvendig for å oppnå ønskede resultater.
 4. Etterbehandling: Etter behandlingen vil legen gi råd om riktig etterbehandling, inkludert omsorg for neglene og forebyggende tiltak for å unngå tilbakefall av infeksjonen.
All medisinsk behandling har potensiell risiko, bivirkninger og kan forårsake mulige komplikasjoner. Resultatet varierer fra person til person. For å vite mer om risiko knyttet laserbehandling, kan du kontakte oss, eller lese mer lengre ned på siden.

Nyttig informasjon om neglsopp behandling med laser

Etter laserbehandlingen er det viktig å følge noen forholdsregler for å sikre best mulig resultat og unngå tilbakefall av neglsopp:

 1. Hold føttene/tærne tørre: Sopp trives i fuktige miljøer, så det er viktig å holde føttene/tærne tørre og rene. Bruk absorberende sokker og skift dem regelmessig.
 2. Unngå felles dusj- og badeområder: Unngå å gå barfot i felles dusj- og badeområder som svømmebassenger, treningsstudioer og offentlige dusjer. Bruk alltid flip-flops eller andre beskyttende sko.
 3. Hold neglene korte og rene: Klipp neglene jevnlig og hold dem korte. Rengjør også neglene grundig for å fjerne eventuelle sopprester.

Laserbehandling for neglsopp har vist seg å være svært effektiv, og de fleste pasienter opplever betydelig forbedring etter behandlingen. Resultatene kan imidlertid variere fra person til person avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen og individuelle faktorer.

Studier har vist at laserbehandling kan oppnå en suksessrate på opptil 80%, med langvarige resultater. Det kan ta noen måneder å se fullstendig helbredelse, da den sunne neglen vokser ut.

Estmed Klinikken har meget hyggelige priser på denne type behandling av neglsopp. Vi tilbyr uforpliktende konsultasjon slik at vi kan være sikker på om du er egnet for en laserbehandling, og ikke minst verifisere din neglsopp. Vår konsultasjon varer i 30 minutter og er kostnadsfri dersom du er kvalifisert og utfører behandlingen. Ellers koster en konsultasjon hos oss kr 1.490,-

Vi tilbyr gode priser på en slik behandling, og som regel må du regne med å ha opptil 5 behandlinger før du er kvitt neglsopp i sin helhet. Derfor tilbyr vi god pakkepris på neglsopp behandling med laser.

 

Laserbehandling for neglsopp har flere fordeler sammenlignet med andre behandlingsmetoder som topiske midler og oral medisin. Her er noen sammenligningspunkter:

 • Effektivitet: Laserbehandling har vist seg å være svært effektiv med en suksessrate på opptil 80%, sammenlignet med andre metoder som har en lavere suksessrate.
 • Smertefrihet: Laserbehandling er smertefri og krever ingen lokalbedøvelse eller kirurgi, mens andre metoder kan være ubehagelige eller smertefulle.
 • Ikke-invasivitet: Laserbehandling er en ikke-invasiv metode som ikke etterlater arr eller sår, i motsetning til kirurgiske metoder.
 • Rask behandlingstid: Laserbehandling tar vanligvis bare noen få minutter per negl, mens andre metoder kan kreve lengre behandlingstid.
 • Minimal bivirkninger: Laserbehandling har minimal rapporterte bivirkninger, mens andre behandlingsmetoder kan ha mer alvorlige bivirkninger.

Laserbehandling for neglsopp er generelt trygt og har få rapporterte bivirkninger. Noen pasienter kan oppleve milde ubehag som varme eller prikking under behandlingen, men dette er vanligvis midlertidig og forsvinner raskt.

Det er sjelden, men mulig, å oppleve noen sjeldne bivirkninger som brannskader, misfarging av neglen eller allergiske reaksjoner. Det er derfor viktig å konsultere en erfaren medisinsk profesjonell før du gjennomgår laserbehandling og følge alle instruksjoner for å minimere risikoen for bivirkninger.

For å forebygge neglsoppinfeksjoner er det viktig å følge noen forebyggende tiltak:

 1. Hold føttene/tærne tørre og rene: Tørk føttene/tærne godt etter dusjing eller svømming. Bruk absorberende sokker og skift dem regelmessig.
 2. Bruk passende sko: Bruk sko som tillater god luftsirkulasjon og unngå trange sko som kan skape fuktighet og varme rundt føttene/tærne.
 3. Beskytt føttene i fellesområder: Bruk flip-flops eller andre beskyttende sko i felles dusj- og badeområder for å unngå direkte kontakt med gulvet.
 4. Klipp neglene jevnlig: Klipp neglene jevnlig og hold dem korte for å redusere risikoen for infeksjon.

Ofte stilte spørsmål

 • Er laserbehandling smertefull? Nei, laserbehandling for neglsopp er smertefri og krever ingen lokalbedøvelse eller kirurgi.

 • Hvor lang tid tar en typisk laserbehandlingssesjon? En typisk laserbehandlingssesjon tar vanligvis bare noen få minutter per negl.

 • Hvor mange behandlingssesjoner er vanligvis nødvendig? Antallet behandlingssesjoner kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen, men flere sesjoner kan være nødvendig for å oppnå ønskede resultater.

 • Hva er suksessraten for laserbehandling av neglsopp? Studier har vist en suksessrate på opptil 80% for laserbehandling av neglsopp.

 • Hva er kostnaden for laserbehandling av neglsopp? Prisene for laserbehandling kan variere avhengig av klinikkens beliggenhet, behandlingens omfang og antall nødvendige sesjoner. Det anbefales å kontakte en medisinsk klinikk for nøyaktig informasjon om priser.

Innholdsfortegnelse

Bestill konsultasjon

Bestill en konsultasjon hos vår lege som informerer deg om behandlingen, dens risiko og mulig effekt.

Velg tid for din konsultasjon her

* Begrenset kapasitet, 25% tilbudet gjelder kun de første 25 personene!

Utført av våre eksperter

Katrine Kink

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Martine Berget

Kosmetisk estetisk
sykepleier

Dr. Tahmineh

Estetisk kosmetisk
lege

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.