Areolaplastikk

areolaplastikk-oslo

Det kan være ulike grunner til at både kvinner og menn ønsker å endre størrelsen på areola. Areolareduksjon er et relativt enkelt inngrep som gir svært flotte resultater. Areolareduksjon utføres i lokalanestesi og tar kort tid.

Ring 99 55 97 55 for timebestilling

Areolaplastikk

Under areolareduksjon vil diameteren av areola reduseres, og dette inngrepet kan også kombineres med brystreduksjon, brystløft eller brystforstørrelse. Årsaken til stor areola kan være at det er medfødt, eller etter signifikant vekttap der areolaens form har blitt endret.

Bestill konsultasjon

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Areolareduksjon kan også passe for kvinner som har vært gravide og ammende. I noen tilfeller er areola også asymmetrisk, slik at man kun behøver areolareduksjon på én side.

Selve operasjonen har en varighet på ca, 45-60 min. Inngrepet foregår i lokal anestesi, og du kan reise hjem rett etter inngrepet.
Du skal bruke sports-BH døgnkontinuerlig i 3-6 uker eller så lenge brystene er hovne. 

Nyttig informasjon ang behandling

Møt opp til avtalt tid, ha gjerne alminnelig avslappet tøy.  Legg igjen smykker og lignende hjemme.

Når du kommer til oss på klinikken vil du bli bedt om å fylle ut en behandlingsjournal.  Sammen med deg går vi igjennom denne for å utelukke eventuelle grunner til at behandlingen  ikke kan gjennomføres der og da. Deretter foretar vi en analyse for vurdering av hvor og  hvordan behandlingen gjennomføres.  

Vi tar før- og etterbilder av område(ne) som skal behandles.  

Selve operasjonen er forbundet med lite ubehag, ta evt. 2 tabletter med Paracet 500mg en time  før oppmøte evt. Pinex Forte hvis du ikke skal kjøre bil.  

OBS! Bruk helst ikke Ibux eller andre ting som inneholder acetylsalisylsyre de siste to ukene  før behandling da dette kan gi økt blødningstendens.  

Unngå gjerne også alkohol, kosttilskudd som inneholder Q10, ginseng, hvitløk eller fiskeolje  kort tid før behandlingen ettersom disse også virker blodfortynnende. 

Du trenger ikke være fastende. 

Lokalbedøvelse settes både i hud- og fettvev i det området som skal behandles. Dette merkes som et lite stikk, og noe svie. Dette gir seg så snart bedøvelsen begynner å virke. Operasjonstiden er ca. 60 minutter.

Du vil føle deg øm/sår i området som er behandlet, og kan ved behov ta  2 tabletter Paracet 500 mg hver 6. time.  

Bruk helst en kompresjonsforbinding tilpasset området som er behandlet, ettersom dette  holder huden stram og forebygger hevelse og ømhet. Forbindingen skal brukes hele døgnet i  1-2 uker etter inngrepet. Deretter kun på dagtid i 1-2 uker til.  

Fra dagen etter må du gjerne gå tur, men vi anbefaler å vente 6 uker med løpetrening, fitness og hard trening.  

Om du har litt aktivt fysisk arbeid, ta det gjerne med ro de første 2-3 dagene.  Man kan oppleve mindre, stikkende smerter ved bevegelse de første par dagene.  Lytt til kroppens signaler!  

Ta gjerne kontakt oss hvis du har noen som helst spørsmål om behandlingen du har fått.

Vi ringer deg dagen etter behandling slik at vi er sikre på at du har det bra og at alt går som det skal. Har du spørsmål eller lurer på noe, ta det gjerne opp da eller ring oss! Har du behov for dette kan du også bestille en oppfølgingstime med sykepleier/lege hos oss.  Etter ca 4-6 uker ser  man foreløpige resultat. Etter ca 3- 4 mnd har vi en sluttkontroll, hvor det endelige resultatet vurderes. 

Utført av våre kirurger

robert-hermann-kiurg-oslo

Robert Hermann

Plastisk kirurg

Ingemar Havemann

Plastisk kirurg

Kjetil Ness

Anestesiege

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.