Fettsuging lår

larplastikk-fettsuging-av-legger-og -ankler

En fettsuging vil kunne fjerne det uønskede fettet på en effektiv måte og gi bedre proporsjoner til kroppen. Ofte kombineres fettsuging av lår med fettsuging av knær, for å sikre en jevn overgang.

Hva er fettsuging av lår?

Fettsuging av ridebukselår

Ridebukselår er betegnelsen på fettansamlinger på utsiden øverst på lårene. Dette er et populært område å behandle hos kvinner. Der det er snakk om store volumer og i en eventuell kombinasjon med tunge, mer eller mindre hengende seteballer vil det ikke være mulig å få fjernet ridebuksene helt. Den forbedring som kan oppnås er imidlertid så stor at de fleste vil bli meget fornøyde. Dersom det i utgangspunktet er snakk om mer moderate problemer og ønske om mer fasthet, vil det kunne oppnås meget gode resultater. Men ikke glem at litt ridebukser er en feminin form, og at gutterumpe ikke bør være et mål for behandlingen. Mange kvinner er plaget av ujevnheter og cellulliter. Som en hovedregel må det sies at det er vanskelig å bli kvitt disse, men vi ser imidlertid ofte en bedring av tilstanden etter behandling.

Bestill time nå

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Fettsuging av innside lår

Mange kvinner plages av for mye fett på øvre del av lårenes innside. Området anses generelt som vanskelig å behandle da huden er tynn og lettere viser ujevnheter samtidig som den trekker seg dårligere sammen. Hos pasienter med god elastisitet i huden kan det imidlertid oppnås gode resultater med korrekt teknikk.

Nyttig informasjon

For å redusere bakteriemengden på huden vaskes kroppen og håret med bakteriedrepende såpe (Hibiscrub) kvelden før og om morgenen på operasjonsdagen. Det kan også tas forebyggende antibiotika som foreskrevet. Unngå bruk av alkohol siste to døgn før operasjonen, samt antiflogistika, samt tabletter som inneholder acetylsalisylsyre de siste to ukene før operasjonen. Dette kan øke risikoen for blødninger.

Pga. likegladmedisinene som benyttes under operasjonen, må man være fastende de siste seks timene før inngrepet.

Behandlingen tar ca. 1–2 timer, avhengig av hva som behandles. Flere områder lar seg som regel behandle samtidig.

Fettsuging utføres gjennom 5–6 mm store hull i huden og etterlater således helt ubetydelige arr. Ved en ren fettsugingsprosedyre fjernes kun fettvev og ikke overliggende hud som forventes å ville krympe til et akseptabelt stramt resultat. En plastikkirurg skal kunne forutsi i hvilken grad huden vil krympe og diskutere dette med pasienten før et inngrep avtales. For pasienter som har mye løs/overskytende hud (for eksempel etter graviditet), kan kirurgisk fjerning av hud være nødvendig for å få et akseptabelt resultat. Bukplastikk (kirurgisk fjerning av fett og hud) vil være et slikt eksempel.

Fettsuging av lår utføres i lokalbedøvelse med tillegg av smertestillende og beroligende stoffer intravenøst etter behov.

Etter operasjonen skal det benyttes et komprimerende plagg i fire uker. Klinikken skaffer dette plagget til deg. Ta med ledige klær, f.eks. joggedress. Det kan renne endel lett blodig bedøvelsesvæske fra sugehullene etterpå. Formen umiddelbart etter inngrepet kan være variabelt. De fleste er i god form umiddelbart etter inngrepet, og kan trygt reise hjem. Noen er mer plaget med kvalme, uvelhet og lavt blodtrykk umiddelbart etter inngrepet hvilket er grunnen til at man bør ha noen til å hente seg/følge hjem.

Det vil generelt alltid være mulig å reise tilbake til hjemstedet på behandlingsdagen. Eventuelt sykefravær fra arbeidet begrenser seg til noen få dager.Har du tyngre arbeid kan noe lengre sykefravær bli nødvendig. Inngrep som regnes som kosmetiske gir dessverre ikke rett til sykemelding.

Vanlige dagligaktiviteter kan gjenopptas umiddelbart, men når det gjelder ordinær trening som jogging, aerobic og lignende, anbefales det å vente 6 uker.

Det gis selvsagt garanti på behandlingen. Dersom det skulle ha blitt fjernet for lite, eller det skulle oppstå ujevnheter, vil du innenfor ett år ha tilbud om kostnadsfri justering.

De komplikasjonene som er listet opp nedenfor, oppstår kun i sjeldne tilfeller. Gode rutiner omkring operasjonen og erfaring med over tusen slike inngrep, bidrar generelt til lav risiko ved vår klinikk.

Blødning 

Det vil alltid være risiko for blødninger etter større bløtdelsinngrep. Mange små blødninger stoppes under operasjonen, men hos enkelte kan det begynne å blø igjen. Faren for dette vil primært være innen de første 12 timer etter operasjonen. Tegn på blødning vil være inntrykk at tykt blod i drenet, tilsvarende ev. ut langs drenet hvis dette går tett. Hevelse på magen vil kunne være vanskelig å bedømme pga. bandasjeringen og at det skal relativt mye til før det synes. Avtagende allmenntilstand med økende blekhet, slapphet, uvelfølelse og besvimelsestendenser er tegn det bør reageres på.

Infeksjon 

Dersom du får en infeksjon, vil du merke dette i løpet av de første dagene. Feber og/eller frysninger bør det alltid reageres på. Lokale infeksjonstegn vil være rødhet og varme i huden.

Serom 

Det vil alltid sive væske fra en sårflate under huden. Dette er grunnen til at man har dren de første dagene. Dersom det fortsetter å komme væske etter at drenet er fjernet, vil dette kunne bli liggende under huden og hindre at denne får festet seg til underlaget igjen. Tilstanden kalles serom. Er det mye, vil det kunne gi hevelse og skvalpefølelse. Dette bør alltid sjekkes ved 12–14-dagerskontrollen. Tilstanden kan lett behandles med tapping ved hjelp av en sprøyte. Ubehandlet vil det kunne gi en permanent fortykkelse siden væsken gradvis vil kunne kapsles inn.

Nekrose 

Når huden løsnes fra underlaget og strammes, vil blodsirkulasjon være nedsatt i den første tiden etterpå. Blir den for dårlig, dør huden. Populært kalles dette koldbrann, selv om det kan være snakk om små områder. Den affiserte huden vil gradvis gå fra fiolett over til svart og med ev. blemmedannelser. Fiolett farge må imidlertid ikke mistolkes, da misfarging som følge av blodrester i huden også vil kunne ha denne fargen (blåmerker). Nekrose har sjelden noe akutt forløp og vil normalt kunne fanges opp/vurderes ved kontrollen etter 12–14 dager.

Blodpropp 

Blodpropp forekommer heldigvis sjelden ved dagkirurgi. En blodpropp oppstår som regel i bena allerede under eller like etter operasjonen, og vil vanligvis arte seg som hevelse, smerter eller spreng i tykkleggen på én side. Ved mistanke bør det utredes grundig og ev. behandles

Fettsuging av lår er en metode for å forme figuren, og de fleste som gjennomgår denne prosedyren, er meget fornøyd med resultatet. De behandlede områdene vil imidlertid holde seg hovne over flere uker, og de blir som regel fastere å kjenne på de første månedene. Dersom det kjennes tegn til «klumper» under huden kan disse med fordel masseres. Hudoverskudd kan på enkelte steder være et problem. Generelt vil dette være større hos eldre pasienter med dårlig elastisitet i huden og ved strekkmerker etter svangerskap, eller etter kraftig slanking. Hudoverskudd som viser seg å bli et større problem enn man antok, kan fjernes i ettertid.

Liposkulpturmetoden har redusert frekvensen av ujevnheter, men det er likevel vanskelig å garantere at dette ikke kan skje. Skulle sjenerende ujevnheter oppstå, kan disse ofte rettes opp ved en liten, kostnadsfri tilleggsbehandling etter min. 6 måneder.

Generelt sett får ikke et voksent menneske nye fettceller. De man har fungerer som små ballonger – dvs. de eser opp og ned i størrelse avhengig av hvor mye fett de lagrer. En mager person kan således ha like mange fettceller som en fet person, men cellene er mindre. Fjerner man en del av disse cellene har man også redusert muligheten til å legge på seg like mye på dette stedet som tidligere. Slanker man seg, vil de gjenværende cellene krympe. Legger man på seg, vil de øke i størrelse, men det aktuelle området vil ikke kunne nå samme størrelse som tidligere.

Hvorfor noen har flere fettceller enn andre på enkelte steder av kroppen, er en del av det menneskelige mangfold. Hvorfor fettet forsvinner lettere eller vanskeligere fra forskjellige steder på kroppen kan forklares, men hjelper oss lite i praksis. Det meste av dette er genetisk bestemt og generelt er det kun generell vektøkning eller -reduksjon vi kan regulere. Intens trening for å bli kvitt akkurat fettet på magen eller ridebuksene er ikke mulig. Fettsuging kalles også figurforming, noe som illustrerer litt av tanken bak inngrepet.

Metoden har gjennom mange års internasjonal utveksling av erfaring og forskning gått igjennom en kontinuerlig utvikling. Det benyttes i dag et stort volum med lokalbedøvelse, samtidig som det gis beroligende og smertestillende medisiner intravenøst. Det er nå en mer skånsom teknikk med jevnere resultat, mindre bloduttredelser, mindre blodtap og mindre smerter etter inngrepet. Vår ansvarlige kirurg har personlig erfaring med over 2000 slike inngrep.

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer å fettsuge lårene. Vi i Estmed er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Utført av våre eksperter

Tahmineh

Lege Estetisk medisin

Olav

Spesialist allmennlege

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.