Leppeløft

leppeloft-overleppe-oslo

Leppeløft er et kirurgisk inngrep (leppeoperasjon) som gir fyldigere lepper og et mer ungdommelig utseende. 

Hva er leppeløft?

Leppeløft er et kirurgisk inngrep (leppeoperasjon) som gir fyldigere lepper og et mer ungdommelig utseende. I dag utføres leppeløft i forbindelse med genetiske og medfødte avvik, aldersbetingede endringer og leppeforstørrelse.
 

Hvordan foregår et leppeløft?

Lepper kan forstørres på forskjellige måter, både kirurgisk eller med injeksjoner. En kirurgisk metode som vi benytter, er V – Y- metoden, og gjøres på innsiden av overleppen.

Bestill Time

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Leppebåndet forbinder overleppen til tannkjøttet i en V – form. Under inngrepet løsnes leppebåndet fra sin opprinnelige V – form og sys igjen i en Y-form, noe som gjør at leppevolumet skyves frem og gir enfyldigere leppe. Litt som om du bruker pekefingeren til å dytte amorbuen litt oppover.

En operasjon av leppene skjer normalt under narkose, og tar ofte ikke mer enn én time. Tiden kan likevel variere avhengig av inngrepets omfang. Etter noen timers hvile kan du dra hjem.

Hvem egner seg for et leppeløft?

Leppeløft kan være løsningen for deg som har lang avstand mellom nesen og amorbuen, ønsker litt mer varig volum i overleppen eller ønsker å vise mer av tennene når du smiler.

Nyttig informasjon om leppeløft operasjon

Effekten av et leppeløft er varig. Inngrepet stopper ikke aldringsprosessen men gir den bedre forutsetninger og med medisinske hud – og injeksjonsbehandlinger kan resultatene både forsterkes og forlenges.

De første døgnene etter operasjonen kan du oppleve en følelse av hevelse og ømhet. Det er helt normalt, og kommer til å forsvinne i løpet av de første ukene.

Du kan jobbe allerede dagen etter operasjonen, men du kommer til å være hoven i to til tre uker. Etter syv dager kommer du til kontroll, hvor vi fjerner stingene. Du er selvfølgelig alltid velkommen til å ta kontakt med oss når som helst.

Den første tiden anbefaler vi at du avstår fra trening og annen fysisk aktivitet, men du kan gjerne ta rolige spaserturer. Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Det er viktig at du er forsiktig med sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig i 6 måneder. Før du drar fra klinikken vil du få utdelt et infoskriv om selve behandlingen og forholdsregler.

Resultatet varierer avhengig av forskjeller både i arveanlegg og hudens elastisitet. Dette prater vi om før operasjonen. Det er viktig at du har realistiske forventninger.

På oppvåkningsavdelingen finnes en sykepleier hos deg som kontrollerer at det går bra med deg og kommer til deg selv igjen etter operasjonen/narkosen.

Regelmessig smertelindring gis til deg som har gjennomgått en operasjon så lenge det er behov for dette. Personalet bedømmer fortløpende behovet for smertelindring og gir passende behandling.

Når du har kommet til deg selv og ikke trenger intensiv overvåkning, flyttes du over til pleieavdelingen.

Etter som tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem. Etter de fleste inngrep anbefaler vi at du avstår fra trening og andre fysiske aktiviteter og holder det gående med rolige spaserturer i en periode. Du kommer til å få nøye instruksjoner før operasjonen eller behandlingen. Alt for at tilhelingen skal gå så glatt som mulig.

Det er viktig at du har realistiske forventninger til inngrepet. Resultatene varierer mellom ulike mennesker. Dette prater vi gjennom før operasjonen, både ved den kostnadsfrie konsultasjonen og ved de forberedende samtalene med din kirurg.

Når du drar hjem etter en operasjon, får du et kort med oppfølgingstime med telefonnummer til klinikken og til den kirurgen som har gjennomført operasjonen, slik at du kan nå oss døgnet rundt.

Utført av våre eksperter

robert-hermann-kiurg-oslo

Robert Hermann

Plastisk kirurg

Tahmineh

Lege Estetisk medisin