fbpx

Hårreduksjon med Alexandrite laser

Permanent hårreduksjon med Alexandrite laser viser seg å være den mest effektfulle metoden for permanent hårreduksjon. Dog anbefales det mellom 4-6 behandlinger for ønsket resultat, og deretter en vedlikeholdsbehandling 1 gang per år.

Hårfjerning med laser

Behandlingen fjerner mørke hår, fra medium blond til svart. Hårsekkene ødelegges når de er i vekstfasen og ca 20 % av hårene blir fjernet under hver behandling. Derfor vil man trenge flere behandlinger. Alle er har også ulikt antall hårsekker, slik at vi prøver etter beste evne og tilpasse behandlingen til hver  kunde. Unngå sterk sol og solarium ca 4 uker før behandlingen. Selvbruningskrem/spray bør ikke brukes. Du må heller ikke nappe ut hår, bruke elektrolyse eller hårfjerningskrem minst 3 uker før behandling.

Bestill Time Nå

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Det er viktig å etterstrebe en total blokkering av stråling i minimum 3/4 uker etter hver behandling, for å unngå problemer med forbrenning og pigmentflekker. Bruk høy solfaktor eller hold behandlingsområdet i skyggen. For å effektivisere behandlingen kan du: Barbere hårene helt korte kvelden før. Hårene skal være maks 1 mm, altså glattbarbert. Det er individuelt hvor mange behandlinger man trenger, og det varierer etter hvor på kroppen man fjerner hår. På kroppen vil de fleste trenge 4-6 behandlinger, i ansiktet kanskje flere.

hårreduksjon-oslo

Spørsmål og nytting informasjon

Området hvor hår skal fjernes bør være fri for sår og betennelser. Du bør være fri for infeksjoner og være feberfri. Ytterligere info får du av din behandler.Før man starter renser man området og det smøres på en kjølende gele. Behandlingen er så og si smertefri, men man kan av og til kjenne varmestikk mot huden. Hvis det oppleves ubehagelig så er det uansett svært kortvarig. I tillegg til at maskinen samtidig kjøler huden under behandling, kan vi kjøle ned huden underveis med is , om behov. Men de fleste kjenner lite eller ingen smerte. Vi anbefaler å ta neste behandling etter 4- 8 uker, alt avhengig hvor på kroppen man behandler, eller når hårene begynner å vokse tilbake.

Se video om prosessen

Innholdstavle

Konsultasjon: laserhårfjerning

Under konsultasjonen din, vær forberedt på å diskutere:

 • Dine mål
 • Medisinske tilstander, medikamentallergier og medisinske behandlinger
 • Aktuelle medisiner, vitaminer, urtetilskudd, alkohol, tobakk og narkotikabruk
 • Tidligere operasjoner

Din behandler vil også:

 • Vurdere din generelle helsestatus og eventuelle allerede eksisterende helsetilstander eller risikofaktorer
 • Ta bilder
 • Diskutere alternativene dine
 • Anbefale et behandlingsforløp
 • Diskutere sannsynlige utfall av hårfjerning med laser og eventuelle risikoer eller potensielle komplikasjoner

Sørg for å stille spørsmål til den som skal utføre. Det er veldig viktig å forstå alle aspekter av behandlingen. Det er naturlig å føle litt angst, enten det er spenning for ditt forventede nye utseende eller litt stress. Ikke vær sjenert for å diskutere disse følelsene med behandelren din.

Risiko og sikkerhet: laserhårfjerning

Hårfjerning med laser garanterer ikke permanent hårfjerning. Noen hår kan være motstandsdyktige – selv om den nye hårveksten kan være finere og lysere i fargen.

Mulige bivirkninger ved laserhårfjerning inkluderer:

 • Mild hevelse rundt hårsekkene
 • Pigmentforandringer kan forekomme, spesielt hos de med mørkere hud – disse endringene er vanligvis midlertidige
 • Lett rødhet i huden
 • Midlertidig irritasjon som resulterer i blemmer, skorpedannelse, arrdannelse eller andre endringer i hudens tekstur
 • Spesiell forsiktighet må tas for de med mørkere hud. En mindre intensiv laser bør brukes for å unngå å skade den ytre huden.

Alle som har blitt solbrune, brukt spraytan eller vært i solarium bør vente til brunfargen har falmet fordi pigmentet i huden absorberer laserlyset og reduserer effektiviteten av behandlingen.

Disse risikoene og andre vil bli fullstendig diskutert før du samtykker. Det er viktig at du tar opp alle spørsmålene dine direkte med kirurgen din.

Prosedyren steg for steg: laserhårfjerning

En stråle med sterkt fokusert lys absorberes av håret for å deaktivere uønskede hårsekker. Det er noe mildt ubehag som varer noen sekunder. Personer med hvitt eller grått hår har kanskje ikke nok pigment til å være en kandidat for hårfjerning med laser.

Fordi hår vokser i sykluser, tar det vanligvis tre til fire hårfjerningsbehandlinger med laser for å gi betydelig hårreduksjon.

Utført av våre eksperter

Camilla

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Tahmineh

Lege Estetisk medisin

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.