Intim kirurgi-kjønnsleppereduksjon

Intimkirurgi - Kjønnsleppereduksjon operasjon

Under en kjønnsleppereduksjon vil en kirurg redusere størrelsen og eventuelle asymmetrier på de indre og ytre kjønnsleppene. 

Hva er kjønnsleppereduksjon?

Som en klinikk som tilbyr plastisk kirurgi, inkludert kjønnsleppereduksjon, er det viktig for oss å gi deg all nødvendig informasjon om prosedyren. Vi forstår at dette er en sensitiv og personlig sak, og vi vil gjøre vårt beste for å gi deg den informasjonen du trenger for å ta en informert beslutning.
Kjønnsleppereduksjon er en operasjon hvor kirurgen reduserer størrelsen eller sideforskjellen av de indre eller ytre kjønnsleppene.
 

Hvordan utføres kjønnsleppereduksjon?

 

Bestill Time

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Kjønnsleppereduksjon kan utføres under lokalbedøvelse eller generell anestesi. Kirurgen vil fjerne overskytende vev fra kjønnsleppene og forme dem til ønsket størrelse og form. Suturene som brukes, vil være selvoppløsende og forsvinne av seg selv etter noen uker. Du vil ha et arr etter prosedyren, men det vil være minimalt og vil blekne over tid.
Det finnes flere operasjonsmetoder. Vi foretrekker å fjerne overskuddet direkte «kutte av det som er for langt» og sy over kanten med en oppløsbar tråd. Arret blir derfor liggende i selve kanten og vil i praksis ikke være synlig som et arr. 

Hva er risikoen ved kjønnsleppereduksjon?

Som med enhver kirurgisk prosedyre, er det risikoer forbundet med kjønnsleppereduksjon. Du kan oppleve blødning, infeksjon eller reaksjoner på anestesi. Det er også en risiko for endringer i følsomhet eller nedsatt følsomhet i kjønnsområdet. Vi vil nøye diskutere risikoene med deg før prosedyren, og svare på eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha.

Hva er utvinningstiden etter kjønnsleppereduksjon?

Det er normalt å oppleve litt hevelse og ømhet i kjønnsområdet etter prosedyren. Du vil få smertestillende medisiner for å håndtere eventuelle smerter eller ubehag. Det er viktig å unngå fysisk anstrengelse og samleie i noen uker etter prosedyren, og du vil trenge å ta en pause fra arbeid eller skole i noen dager. Vi vil gi deg en detaljert oversikt over utvinningstiden og hva du kan forvente.

Bedøvelse

Operasjonen utføres i lokalbedøvelse med sedasjon etter ønske (beroligende og smertestillende stoffer intravenøst).

Nyttig informasjon om kjønnsleppereduksjon

Inngrepet tar ca. 45 minutter og du kan forlate klinikken kort etter. Lokalbedøvelsen som settes ved begynnelsen av operasjonen er det eneste ubehagelige ved inngrepet. Effekten av bedøvelsen sitter i ca. 6 timer. Du må beregne en del smerter når denne går ut.Varigheten er svært forskjellig. Alt fra lite vondt allerede dagen etter til opptil en uke. På forhånd har du fått en resept på smertestillende (Pinex Forte og Celebra). Sårhet/ømhet vil vedvare de første par ukene. Hold det opererte området rent med hånddusj med forsiktig stråle morgen og kveld fra dagen etter operasjonen.I tillegg får du resept på Brulidine,en antiseptisk krem som påsmøres etter dusjing.Denne bidrar også til mindre gnissing i et område som har lett for å hovne endel. Spesiell såpe er ikke nødvendig. Bruk et bind.

Trådene faller ut av seg selv, og du trenger således ingen kontrolltime hos oss hvis du ikke skulle ønske dette av andre grunner.

Du kan dusje dagen etter operasjonen, men unngå karbad/svømming de første to ukene. Fysisk og seksuell aktivitet kan gjenopptas etter tre uker, men vis forsiktighet og styr aktiviteten i forhold til ubehaget.

Det opererte området (kanten på kjønnsleppene) vil normalt kjennes fastere de første ukene. Disse vil gradvis mykne av seg selv.

Av operasjonskomplikasjoner bør man primært være klar over at ingen operasjoner er garantert komplikasjonsfrie. Blødning i de første timene etter operasjonen kan forårsake hevelse (hematom) med nødvendig sårstell og forlenget sårtilheling som resultat. En eventuell blødning oppstår vanligvis de første timene etter operasjonen – og dette er hovedgrunnen til at man skal ta det med ro den første kvelden.

Risiko for sårinfeksjon er alltid til stede, men forekommer svært sjelden.

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer en kjønnsleppereduksjon. Vi i ESTMED er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Innholdstavle

Korreksjon av klitorishetten

Hva er en reduksjon av klitorishette?

Overflødige folder på klitorishetten, eller forhuden, kan reduseres med en klitorishettereduksjon. Prosedyren gjøres oftest sammen med en labiaplastikk.

Hva gjør en reduksjon av klitorishette?

De ekstra foldene kan skape en bule som er overdrevet når kjønnsleppene reduseres, og en reduksjon av klitorishetten kan forbedre balansen i utseendet til de kvinnelige kjønnsorganene.

Anestesi for reduksjon av klitorishette

En reduksjon av klitorishetten utføres vanligvis på tidspunktet for en labiaplastikk under enten lokalbedøvelse med oral sedasjon eller under generell anestesi.

Prosedyre for reduksjon av hette i klitoris

Det overskytende vevet merkes i henhold til individets anatomi. Det er stor variasjon i formen og omfanget av folder. Hos noen pasienter utføres eksisjonen som en «Y»-forlengelse av labiaplastikken. Lukking gjøres vanligvis med absorberbare suturer.

Hva er risikoen for reduksjon av klitorishette?

Det er risiko for blødning, hematom, infeksjon, nerveskade, under- eller over-reseksjon.

Å komme seg etter en reduksjon av hette i klitoris

Restitusjonstiden bestemmes først og fremst av den medfølgende labiaplastikken.

Hva er resultatene av en reduksjon av klitorishette?

Hos noen pasienter med tung klitorishette kan en labiaplastikk uten klitorishettereduksjon gi et topptungt utseende. En reduksjon av klitorishette kan gi balanse til en labiaplastikk hos slike pasienter. Klitoral hette-reduksjon utføres generelt med labiaplastikk, som har en høy tilfredshetsgrad på over 90 prosent.

Labia majoraplastikk

Hva er en labia majoraplastikk?

En labia majoraplast er en prosedyre designet for å kirurgisk redusere størrelsen på de ytre, hårbærende labia majora.

Grunner til at pasienter ønsker en labia majoraplastikk

Pasienter som føler at kjønnsleppene er for store eller henger seg ned, kan føle ubehag fra slike aktiviteter som sykling, eller de kan bli flaue over fylden.

Anestesi for en labia majoraplastikk

Denne prosedyren kan gjøres under lokalbedøvelse med oral sedasjon eller generell anestesi, avhengig av mengden vev som skal fjernes.

Labia majoraplastikk prosedyre

Plastisk kirurg fjerner to små halvmåner av hud fra den indre delen av hver labium. Mengden som skal fjernes avhenger av mengden overflødig vev. I noen tilfeller, når det er atrofi av fettvev, kan en liten mengde fett overføres fra et annet område av kroppen etter fettsuging. Lukking gjøres vanligvis med absorberbare suturer.

Hva er risikoen ved en stor kjønnsleppeplastikk?

Risikoer inkluderer blødning, hematom, infeksjon, arrdannelse, underreseksjon, overreseksjon.

Restitusjon etter labia majoraplastikk

De fleste pasienter tar en ukes fri fra jobben, hvor de kan redusere hevelser og smerter ved ising med en kald pakke klemt mellom pasientens underbukser og et elastisk plagg, som Spanx. Dette kan gjøres «tjue minutter på, tjue minutter av.» Pasienten kan også ligge med hevet hofte for å redusere hevelse.

Pasienter kan fortsette å bruke tamponger eller ha samleie etter fire til seks uker.

Hevelse etter en labia majoraplastikk kan vare 6 måneder eller lenger, avhengig av tykkelsen på vevet, selv om mye av hevelsen er borte etter 6 uker.

Hva er resultatene av en labia majoraplastikk?

Denne prosedyren resulterer vanligvis i mindre, strammere labia majora. Hos pasienter med overflødig hud er hengende kjønnslepper når pasienten står, vanligvis bedre. Hos pasienter med overflødig volum kan denne prosedyren resultere i en lavere profil.

Monsplastikk

Hva er en monsplastikk?

En monsplastikk er en prosedyre designet for å redusere utbuling av venusberget.

Grunner til at pasienter ønsker en monsplastikk

Noen kvinner sliter med en bule av overflødig hud og fett i venusberget, den øvre delen av den hårbærende delen av deres vulva. Bulen kan føre til at kvinner føler seg for flaue til å bruke badedrakt eller trange bukser.

Hva gjør en monsplastikk?

Hensikten med en monsplastikk er å redusere mengden fettvev og/eller hud, avhengig av årsaken til bulen.

Anestesi for en monsplastikk

Avhengig av mengden vev som skal fjernes, kan lokalbedøvelse med oral sedasjon brukes til noen prosedyrer, men generell anestesi kan være å foretrekke i andre.

Monsplastikkprosedyre

Noen ganger kan mengden hud som fjernes være omfattende, mens i andre er fettsuging tilstrekkelig.

Hva er risikoen ved en monsplastikk?

Risikoen for monsplastikk inkluderer blødning, hematom, infeksjon og arrdannelse.

Å komme seg etter en monsplastikk

Restitusjon tar omtrent en uke, med fysisk aktivitetsbegrensninger i to til seks uker, avhengig av omfanget av prosedyren. Hvis huden fjernes, kan en drenering eller to plasseres, med fjerning vanligvis planlagt i løpet av de første dagene.

Hva er resultatene av en monsplastikk?

Denne prosedyren resulterer i et venusberg i lavere profil  som vanligvis projiserer mindre i klær. Hos noen pasienter med et venusberg som henger, kan fjerning av overflødig hud resultere i mindre henging.

Vaginalplastikk

Hva er en vaginalplastikk?

Vaginalplastikk (også kjent som posterior kolporrafi) er en prosedyre designet for å stramme opp skjeden. Et alternativ er ikke-invasiv vaginal oppstramming gjennom oppvarming av vev med radiofrekvensbølger eller laser. Pasienter med betydelig slapphet opplever kanskje ikke en fordel av disse behandlingene og kan være bedre kandidater for kirurgisk oppstramming med vaginalplastikk.

Grunner til at pasienter ønsker en vaginalplastikk

Etter fødsel kan kvinner klage over vaginal slapphet, som følge av strekking av vev og separering av muskler, noen ganger til det punktet at en tampong faller ut, og denne mangelen på tone kan bidra til seksuell dysfunksjon.

Hva gjør en vaginalplastikk?

En vaginalplastikk bringer de adskilte musklene sammen, og den ekstra slimhinnen fra baksiden av skjeden fjernes. Den ytre huden kan også fjernes for et mer estetisk utseende.

Anestesi for en vaginalplastikk

Mens en vaginalplastikk kan gjøres under lokalbedøvelse, velger mange å få den utført under generell anestesi.

Forberedelse for en vaginalplastikk

Pasienter blir bedt om å gjøre en tarmforberedelse før operasjonen.

Vaginaplastisk prosedyre

Når mengden av oppstramming som skal gjøres er bestemt, merkes en paiformet kile for å avgrense den ekstra huden som skal fjernes fra innsiden av skjeden. Under huden strammes vevene med sterke suturer. Når skjedekanalen er strammet til, sutureres slimhinnen. Hvis det er ytre hud som stikker ut, kan dette også reduseres for et mer estetisk resultat.

Hva er risikoen ved en vaginalplastikk?

Risikoer fra vaginalplastikk inkluderer infeksjon, blødning, smerte, sammen med sjeldne komplikasjoner.

Å komme seg etter en vaginalplastikk

Pasienter kan ha en til to ukers nedetid. De kan føle en dyp smerte de første dagene, og det er ingen tampongbruk eller samleie på åtte uker. Avhengig av hvor mye stramming som utføres, kan noen pasienter bli bedt om å bruke dilatatorer.

Hva er resultatene av en vaginalplastikk?

Denne prosedyren resulterer vanligvis i en tettere vaginal kanal, som kan bidra til å øke seksuell tilfredsstillelse.

Konsultasjon: intimkirurgi

Hva kan jeg forvente under en konsultasjon for intimkirurgi?

Som med enhver plastisk kirurgisk prosedyre, hvis du vurderer kosmetisk genital plastisk kirurgi, gjør leksene dine før du planlegger kirurgisk inngrep. Start med å se etter en styresertifisert plastikkirurg med gode før- og etterbilder. Forhåndsforberedelser er en investering i det endelige resultatet.

Under din estetiske genital plastikkirurgi konsultasjon vær forberedt på å diskutere:

 • Dine kirurgiske mål
 • Medisinske tilstander, medikamentallergier og medisinske behandlinger
 • Aktuelle medisiner, vitaminer, urtetilskudd, alkohol, tobakk og narkotikabruk
 • Tidligere operasjoner

Din kirurg kan også:

 • Vurder din generelle helsestatus og eventuelle allerede eksisterende helsetilstander eller risikofaktorer
 • Ta bilder
 • Diskutere alternativene dine
 • Anbefale et behandlingsforløp
 • Diskutere sannsynlige utfall av estetisk genital plastisk kirurgi og eventuelle risikoer eller potensielle komplikasjoner
 • Diskutere bruken av anestesi under din estetiske genital plastisk kirurgi

Sørg for å stille spørsmål. For å hjelpe, har vi utarbeidet en sjekkliste med spørsmål du kan stille din plastikkirurg som du kan ta med deg til konsultasjonen.

Det er veldig viktig å forstå alle aspekter av din kosmetiske genital plastiske kirurgi. Det er naturlig å føle litt angst, enten det er spenning for ditt forventede nye utseende eller litt preoperativt stress. Ikke vær sjenert for å diskutere disse følelsene med plastikkirurgen din.

Sjekkliste med spørsmål: intimkirurgi

Viktige spørsmål du må stille kirurgen før du bestiller intimkirurgi.

Bruk denne sjekklisten som en veiledning under konsultasjonen din for estetisk kjønnsplastikk:

 • Er du en sertifisert plastisk kirurg? 
 • Ble du utdannet spesielt innen plastisk kirurgi?
 • Hvor mange år med plastisk kirurgi har du hatt?
 • Har du sykehusrettigheter til å utføre denne prosedyren? I så fall, på hvilke sykehus?
 • Er jeg en god kandidat for kosmetisk plastisk intimkirurgi?
 • Hva forventes av meg for å få de beste resultatene?
 • Har du blitt spesielt opplært i denne prosedyren?
 • Hvor og hvordan vil du utføre prosedyren min?
 • Hvilken operasjonsteknikk anbefales for meg?
 • Hvor lang restitusjonsperiode kan jeg forvente, og hva slags hjelp vil jeg trenge under restitusjonen?
 • Hva er risikoene og komplikasjonene forbundet med prosedyren min?
 • Hvordan håndteres komplikasjoner?
 • Vil jeg oppleve endringer i følsomhet under samleie?
 • Hvor lenge må jeg vente etter prosedyren for å delta i samleie?
 • Vil jeg kunne ha en vaginal fødsel etter kosmetisk plastisk intimkirurgi?
 • Vil vaginal fødsel påvirke resultatene av prosedyren?
 • Hva er alternativene mine hvis jeg er misfornøyd med det kosmetiske resultatet av min estetiske kjønnsplastiske kirurgi?
 • Har du før-og-etter-bilder jeg kan se på for denne prosedyren, og hvilke resultater er rimelige for meg?

Utført av våre eksperter

robert-hermann-kiurg-oslo

Robert Hermann

Plastisk kirurg

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.