Alt du Trenger å Vite om Juvederm

Før og etter bilde av Juvederm-behandling

Juvederm har i løpet av de siste årene blitt en vanlig behandling, med flere bruksområder innen estetisk medisin. Behandlingen demper rynker, fremhever ansiktets naturlige linjer (kontur) og gjenoppretter volum i ansiktet. Juvederm en serie ulike fillere med ulikt formål.

Produktet er basert på hyaluronsyre, som forekommer naturlig i kroppen. Syren bistår med å holde huden godt hydrert. Behandlinger med Juvederm gir derfor et naturlig resultat.  

Klikk her for å bestille Juvedermbehandling i Oslo

På denne siden vil du få mer innblikk i Juvederm. Hva det er, fordelene det gir og behandlingsprosessen. Vi forklarer også risiko som du bør være kjent med og avslutter med en liten sammenligning mellom Juvederm og andre fyllstoffer. Skulle du på noen tidspunkt ha spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med oss i Estmedklinikken.

Hva er Juvederm?

Juvederm er en serie av fillere, basert på hyaluronsyre, med noe ulikt bruksområde. Syren  forekommer naturlig i kroppen og holder huden hydrert og fyldig. Juvederm bistår å binde vannmolekyler og gir huden struktur og elastisitet. Juvederm er derfor ofte foretrukket når noen ønsker en estetisk behandling.

Juvedermproduktene jobber på lag med kroppens egen hyaluronsyre, noe som gjør dem naturlige og effektive, med minimal risiko for allergiske reaksjoner og bivirkninger. 

Bredt spekter av produkter

Juvederm er en serie av ulike produkter med ulike formål. Blant de mest kjente variantene finner vi: 

  1. Juvederm Voluma: Spesielt utviklet for å gjenopprette volum i ansiktet, som kinnene og haken. Voluma bidrar til å skape en mer definert ansiktskontur. 
  2. Juvederm Volbella: Brukes for å forbedre lepper, og utjevning av de finere linjene rundt munnen. Volbella gir derfor subtile forbedringer og en naturlig fylde. 
  3. Juvederm Vollure: Denne er tilpasset for å behandle moderate til dype linjer og rynker. Vollure gire en glatt og naturlig utseende hud. 

Langvarig effekt

Felles for disse produktene, er at dette er en jevn gelé, som skal gi et naturlig mykt og langvarig resultat. Effekten av en behandling kan holde fra 6 måneder til over 18 måneder.  (Litt avhengig av området som behandles)
På grunn av den langvarige effekten er Juvederm en populær løsning hos oss. 

Fordelene med Juvederm

Juvederm har først og fremst et resultat som gir et naturlig resultat med en diskret forbedring. Da produktene kommer i noe ulike varianter gir Juvederm et bredere anvendelssområde enn mange andre stoffer.  

Dette gjør at Juvederm har flere fordeler enn mange andre stoffer. Vi sammenligner de ulike stoffene nederst på siden her. Der vil du se at, selv med stor anvendeligehet, trenger ikke Juverderm å være riktig løsning bestandig. Det finner vi ut av under konsultasjonen. 

Her er noen fordeler med Juvederm: 

Linjereduksjon / Rynker

Juvederm er spesielt effektivt for å glatte ut fine til moderate linjer og rynker. Spesielt på områder rundt munnen, nesen (nasolabiale folder) eller i pannen. Ved å fylle ut i disse områdene, bidrar Juvederm til å gi en jevnere hud og reduserer synligheten av aldringstegnene. 

Volumøkning

Med alderen mister huden naturlig volum. Noe som gjør at trekkene ser innsunkne og trette ut. Juvederm Voluma er spesielt designet for å gjenopprette volum i kinn og på hakepartiet. Resultatet er en løftende effekt som fremhever ansiktets naturlige kontur. 

Kontur

I tillegg til volumøkning kan Juvederm også brukes til å forme og definere ansiktstrekk, som lepper og kjevelinjen. Dette gir subtile men merkbare forbedringer som fremhever de naturlige trekkene uten behov for kirurgi. 

Foryngelse av leppene

Juvederm Volbella er et ideelt valg for dem som ønsker å forbedre utseende på leppene. Filler brukes for å øke volumet forsiktig eller definere leppenes naturlige kontur. Resultatet blir naturlig fyldige lepper som føles myke og ser ungdommelige ut. 

Minimale bivirkninger

Behandling med Juvederm er en metode med minimale bivirkninger. Normalt ser vi få og forbigående bivirkninger, som mindre hevelser, rødhete og omhet ved injeksjonsstedet. Symptomene avtar normalt innen noen få dager etter behandlingene. 

Les mer om risiko og bivirkninger lenger ned på siden. 

Behandlings­prosessen

Alle behandliner starter med en grundig gjennomgang og konsultasjon hos en estetisk lege eller hudlege. Her skal vi forstå og fastsette pasientens estetiske mål og ønsker. Det gjøres ogsåen vurdering av huden og ansiktstrekkene. Legen bestemmer hvilket Juvedermprodukt som passer best til pasientens behov. Vi går sammen igjennom potensiell risiko og forventet resultat, slik at du får realistiske forventninger til behandlingen. 

Du kan bestille konsultasjon her

Forberedelser før behandling

Noen dager før behandlingen bør du begynne å gjøre deg klar. Her er noen råd som du kan følge i dagene før behandlingen. 

  • Unngå medisiner som kan øke risiko for blåmerker. Eksempel er Apsirin og Ibuprofen. 
  • Unngå kosttilskudd som kan øke risiko for blåmerker, om omega-3 fettsyrer. 
  • Hold deg hydrert. Drikk vann, og sikre at du følger daglig anbefalt behov. 
  • Informer om allergier og hudtilstander. Legen må vite om du har allergier eller spesielle hudtilstander som kan påvirke behandlingen. 

Gjennomføring av behandlingen

I selve behandlingen vil legen bruke en fin nål for å injisere Juvederm-produktet.  Hele behandlinen er normalt unnagjort i løpet av 15 – 60 minutter, avhengig av hva vi skal gjøre. 

Bedøvende effekt: Juvederm-produktene inneholder ofte lidokain. Lidokain er et middel brukt i forbindelse med lokalbedøvelse. Behandlingen din gir dermed mindre ubehag. 

Etterpleie

Her er noen råd til tiden etter behandlingen. Du kan oppleve noe lett hevelse, rødhet eller at injeksjonsstedet er sårt/ømt. Dette er helt normalt og symptomene gir seg i løpet av noen få dager.  

Unngå i 24 timer:

  • Intens fysisk aktivitet
  • Sterk varme, som sauna eller direkte sollys. 
  • Massasje av behandlingsområdene

Ved å følge disse trinnene og rådene for forberedelse og etterpleie, vil du sikre en trygg og effektiv behandling, med flotte og langvarige resultater. 

Forventet resultat

Resultatene av Juvedermbehandlinger er umiddelbart synlige. Du får raskt resultat med minimal nedetid. 

Ekstra behandlinger: For noen kan det være behov for oppfølging og nye behandlinger. Det avhenger av ulike faktorer og henger sammen med hudtype og hvordan du reagerer på hyaluronsyren. 

Risiko og Bivirkninger

Juvederm er ansett som en trygg og effektiv behandling for de aller fleste. Her kan du lese mer om de ulike bivirkningene. Er du bekymret for bivirkninger, så kan du ta dette opp med oss under konsultasjonen. 

Vanlige bivirkninger: Noe rødhet i huden, hevelser, ømhet og i noen tilfeller blåmerker på stedet hvor injeksjonen er satt. Normalt er dette milde symptomer og gir seg i løpet av noen få dager. 

I sjeldne tilfeller: Lokal Infeksjon. Ved mistanke om infeksjon tar du kontakt med oss. Ved  allergiske reaksjoner bør du ta kontakt med oss og lege. Det forekommer også tilfeller av ujevnt resultat som kan kreve ny behandling.
Om injeksjonen utilsiktet går inn i blodkar, kan det føre til hudnekrose eller i ekstremt sjeldne tilfeller, synsforstyrrelser. 

For best resultat og færrest bivirkninger er det viktig at du følger våre anbefalinger før og etter behandlingen.  

Hos Estmedklinikken kan du være trygg på at vi ivaretar deg, din helse og sikkerhet på best mulige måte. 

Juvederm vs. andre fyllstoffer

Det finnes mange ulike fyllstoffer og forskjellige løsninger for å forbedre huden. Juvederm skiller seg ut blant disse. Hovedsaklig på grunn av fleksibilitet i anvendelsen og sin unike sammensetning. Her sammenligner vi Juverdem med andre populære fyllstoffer i markedet.

Restylane

I likhet med Juvederm er Restylane basert på hyaluronsyre og kan benyttes til like formål, med noen få forskjeller. Juvederm er kjent for en glatt konsistens, som gir en mer naturlig følgelse. Restylan er litt fastere i teksturen, som kan være mer fordelaktig i andre områder, som for eksempel under øynene. 

Radiesse

Radiesse er basert på kalsiumhydroksylapatit. Radiesse virker inn på kroppens egen kollagenproduksjon, og gir langvarige resultater. Radiesse er oftere best for dypere rynker og folder. Brukes også ofte for å forbedre volum i ansiktet. Bruksområdet er ikke like fleksibelt som Juvederm, som egner seg bedre for finere linjer og detaljert konturering. 

Sculptra

Sculptra skiller seg fra Juvederm ved at det er en biostimulator fremstilt av poly-L-melkesyre. Sculptra virker over tid for å stimulere kroppens naturlige produksjon av kollagen, som som gir en gradvis forbedring over tid. Så det er litt motsatt fra Juvederm sitt umiddelbare resulat. 

Hvordan velge riktig filler?

Det er ikke slik at et fyllstoff er fremtredende bedre enn andre. De uike virkestoffene har ulike bruksområder og virkemåter. Derfor er valget ofte sett i sammenheng med individuelle behov og ønsker. 

Juvederm velges ofte når man ønsker umiddelbare resultater og er gjerne foretrukket for leppeforbedringer på grunn av sin myke konsistens. 

For dypere rynker kan alternativer som Radiess eller Sculptra være mer passende. 

Konsultasjonen med legen er avgjørende for hvilken løsning som foretrekkes. Både hudtype, aldringsprosess og ønsket resultat er avgjørende. 

Hos Estmedklinikken sikrer vi at hver pasient mottar en skreddersydd behandling som best svarer på de estetiske ønskene du har. 

Bestill uforpliktende konsultasjon

Ønsker du å vite mer om hvilken fettsugingsteknikk er riktig for deg, og du vurderer denen type kirurgi, kan du bestille en konsultasjon hos vår plastikkirurgisk sykepleier.

Forfatter

Alex Pujari

Professor
25 års erfaring innenfor plastikkirurgi og estetiske behandlinger

Innholdsfortegnelse

Bestill konsultasjon

Bestill en konsultasjon hos vår lege som informerer deg om behandlingen, dens risiko og mulig effekt.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Om du ønsker å vite mer om hva som er riktig for deg, eller du vurderer denne type kirurgi, kan du bestille en konsultasjon med en profesjonell hos oss.

Flere
artikler