Øyelokkoperasjon

Øyelokkoperasjon

Øyelokkoperasjon, er en kosmetisk kirurgisk prosedyre som har som mål å forbedre utseendet og funksjonen til øyelokkene. Estmed Klinikken i Oslo tilbyr denne prosedyren med et erfarent team av spesialister innenfor plastisk kirurgi. Det utføres både øvre og nedre øyelokkoperasjoner.

Utbredelse av øyelokkoperasjoner

Øyelokksoperasjoner er et ettertraktet kirurgisk inngrep som praktiseres hos både kvinner og menn. Det er blant de mest vanlige kirurgiske prosedyrene i Norge, og i USA var det det nest hyppigste kosmetiske kirurgiske inngrepet i 2020. Spesielt blant personer i alderen 51-64 år er øyelokksoperasjoner den mest populære formen for kosmetisk kirurgi.
Kilde: American Society of plastic surgeons 

Hva er en øyelokkoperasjon?

Øyelokkoperasjon er en kosmetisk prosedyre som utføres for å korrigere utseendet på øyelokkene. Den kan utføres på både øvre og nedre øyelokk, eller begge deler. Øyelokkoperasjon kan bidra til å redusere slapphet, løshet og poser under øynene, samt fjerne overflødig hud og fett rundt øynene som kan gi et trett eller eldre utseende.

Bestill Time

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Hvem er egnet for en øyelokkoperasjon?

Øyelokkoperasjon er egnet for personer som ønsker å forbedre utseendet og funksjonen til øyelokkene. Vanlige kandidater for denne prosedyren er personer som opplever følgende problemer:

 • Slapphet eller løshet i øvre eller nedre øyelokk
 • Poser under øynene
 • Overflødig hud og fett rundt øynene
 • Begrenset synsfelt på grunn av overflødig hud på øvre øyelokk

Det er viktig å merke seg at øyelokkoperasjon ikke er egnet for alle. En grundig evaluering av din helsetilstand, medisinske historie og kosmetiske mål vil bli gjort av din plastikkirurg for å avgjøre om du er en egnet kandidat for denne prosedyren.

Øyelokkoperasjon-oslo

Pris for en øyelokkoperasjon

Priser for øyelokkoperasjon (øyelokkplastikk) hos oss er følgende:

 • Pris øvre øyelokkoperasjon: 19.900,-
 • Pris nedre øyelokkoperasjon: 27.990,- 

Bestill en uforpliktende konsultasjon med vår plastikkirurg og få mer informasjon om denne prosedyren.

Prosedyren

Øyelokkoperasjon utføres  under lokalbedøvelse.  Prosedyren tar vanligvis rundt 1-2 timer å fullføre, avhengig av om det gjelder øvre, nedre eller begge øyelokkene.

For øvre øyelokkoperasjon lages et snitt i den naturlige bretten i øyelokket for å fjerne overflødig hud og/eller fett. Etter at hud og fett er fjernet, blir såret forsiktig lukket med suturer for å gi et naturlig utseende.

For nedre øyelokkoperasjon kan det gjøres et snitt rett under øyevippene eller på innsiden av øyelokket for å fjerne overflødig hud og/eller fett. Dette avhenger av den spesifikke tilstanden til øyelokket og de ønskede resultatene. Etter at overflødig hud og fett er fjernet, blir såret forsiktig lukket med suturer for å sikre optimal helbredelse.

Etter en øyelokkoperasjon vil du bli overvåket av det medisinske teamet for å sikre en trygg og effektiv recovery. Du kan oppleve noe hevelse, blåmerker og ubehag i området rundt øynene, men dette er vanligvis midlertidig og avtar i løpet av noen dager til en uke. Din plastiske kirurg vil gi deg detaljerte instruksjoner for etterbehandling, inkludert bruken av øyedråper, eventuelle bandasjer og hvile- og aktivitetsbegrensninger.

Det er viktig å følge nøye med på eventuelle symptomer som kan indikere komplikasjoner, som infeksjon, unormal blødning eller endringer i synet, og kontakte din plastiske kirurg umiddelbart hvis du opplever noe av dette.

Resultatene av en slik operasjon kan variere avhengig av den individuelle situasjonen og ønskede resultatene. Generelt sett kan operasjonen gi et mer ungdommelig og våkent utseende rundt øynene, redusere poser under øynene og fjerne overflødig hud og fett. Du kan oppleve et forbedret selvbilde og økt selvtillit etter en vellykket øyelokkoperasjon.

Det er viktig å merke seg at resultatene av en øyelokkoperasjon kan være varige, men øyelokkene vil fortsette å eldes over tid. Det er derfor viktig å opprettholde en sunn livsstil, inkludert sunn kosthold og solbeskyttelse, for å bevare de oppnådde resultatene så lenge som mulig.

På lik linje med andre kirurgiske inngrep, innebærer øyelokkoperasjoner en viss risiko. Komplikasjoner kan oppstå, men forekommer sjelden. Blant de relevante komplikasjonene ved slike operasjoner er midlertidig nedsatt syn, infeksjon, arrdannelse, manglende evne til å lukke øynene, tørre øyne og blødning bak øyet. Synet normaliseres vanligvis i løpet av cirka en måned, men i svært sjeldne tilfeller kan blødning bak øyet føre til blindhet. En annen mulig komplikasjon er asymmetri i utseendet på øynene, noe som kan oppstå dersom for mye hud er fjernet på den ene siden av øyet.

Personer med grønn stær (glaukom) eller generelt tørre øyne, med utilstrekkelig produksjon av tårevæske, har høyere risiko for problemer etter operasjonen.

Det er viktig å diskutere eventuelle bekymringer eller spørsmål du måtte ha angående risikoer og komplikasjoner med din plastiske kirurg før du tar en beslutning om å gjennomgå øyelokkoperasjon.

Øyelokkoperasjon er en kosmetisk kirurgisk prosedyre som kan bidra til å forbedre utseendet og funksjonen til øyelokkene. Estmed Klinikken i Oslo er en pålitelig klinikk som tilbyr denne prosedyren med et erfarent team av spes

ialister innen plastisk kirurgi. Vårt mål er å hjelpe deg med å oppnå ønsket resultat og et naturlig utseende. Med vår ekspertise og erfaring kan vi tilby deg en trygg og effektiv øyelokkoperasjon som er skreddersydd etter dine behov.

Våre plastiske kirurger er nøye kvalifiserte og erfarne innen øyelokkoperasjon, og vi benytter oss av moderne teknikker og utstyr for å sikre best mulig resultat. Vi setter alltid pasientsikkerhet først og sørger for å gi deg grundig konsultasjon og oppfølging både før, under og etter operasjonen.

Hvis du vurderer å gjennomgå en øyelokkoperasjon, er det viktig å stole på en pålitelig klinikk med erfaring og ekspertise innen plastisk kirurgi. Estmed Klinikken i Oslo er stolt av å kunne tilby deg den beste omsorgen og behandlingen for dine behov. Kontakt oss i dag for en konsultasjon og finn ut hvordan vi kan hjelpe deg med å oppnå dine ønskede resultater med en øyelokkoperasjon.

Se video om prosessen

Oppsummering

Øyelokkoperasjon er en populær kosmetisk kirurgisk prosedyre som kan bidra til å forbedre utseendet og funksjonen til øyelokkene. Estmed Klinikken i Oslo er en pålitelig klinikk som kan tilby deg en trygg og effektiv øyelokkoperasjon med erfarne plastikkirurger. Vi er dedikert til å gi deg den beste omsorgen og behandlingen for dine behov, og hjelpe deg med å oppnå dine ønskede resultater. Ta kontakt med oss i dag for en konsultasjon og finn ut mer om hvordan vi kan hjelpe deg med en øyelokkoperasjon i Oslo.

Innholdstavle

Kandidater: øyelokkoperasjon

Hvem er en god kandidat for en øyelokkoperasjon?

Gode ​​kandidater for øyelokkkirurgi inkluderer:

 • Friske personer uten medisinske tilstander som kan svekke helbredelsen
 • Ikke-røykere
 • Personer med et positivt syn og realistiske mål
 • Personer uten alvorlige øyesykdommer

Husk at øyelokkene er en del av ansiktet. Utseendet til et hengende øvre lokk kan også skyldes slapp hud i pannen. Noen ganger kan det å strekke seg ut av den øvre øyelokksmuskelen føre til et hengende øyelokk. Dette kalles øyelokkptose og krever en annen kirurgisk behandling.

Din plastikkirurg vil vurdere ansiktsanatomien din grundig og vil diskutere hvilke prosedyre som passer best for deg.

Konsultasjon: øyelokkoperasjon

Hvis du vurderer øyelokkoperasjon, les deg godt opp på forhånd. Forberedelser er en investering i det endelige resultatet.

Under din konsultasjon vær forberedt på å diskutere:

 • Dine mål
 • Medisinske tilstander, medikamentallergier og medisinske behandlinger
 • Aktuelle medisiner, vitaminer, urtetilskudd, alkohol, tobakk og narkotikabruk
 • Tidligere operasjoner

Din plastikkirurg vil også:

 • Vurdere din generelle helsestatus og eventuelle allerede eksisterende helsetilstander eller risikofaktorer
 • Ta bilder
 • Diskutere alternativene dine for ansiktsløft
 • Anbefale et behandlingsforløp
 • Diskutere sannsynlige utfall og eventuelle risikoer 

Konsultasjonen er tiden for å stille spørsmål til plastikkirurgen. For å hjelpe, har vi utarbeidet en sjekkliste med spørsmål du kan stille plastikkirurgen din som du kan ta med deg til din konsultasjon. 

Det er veldig viktig å forstå alle aspekter ved din prosedyre. Det er naturlig å føle litt angst, enten det er spenning for ditt forventede nye utseende eller litt preoperativ stress. Ikke vær sjenert for å diskutere disse følelsene med kirurgen din.

Sjekkliste med spørsmål: øyelokkoperasjon

Viktige spørsmål du må stille kirurgen før du bestiller øyelokkoperasjon.

Bruk denne sjekklisten som en veiledning under din øyelokkoperasjon-konsultasjon:

 • Er du en sertifisert plastisk kirurg?
 • Ble du utdannet spesielt innen plastisk kirurgi?
 • Hvor mange år med plastisk kirurgi har du hatt?
 • Har du sykehusrettigheter til å utføre denne prosedyren? I så fall, på hvilke sykehus?
 • Er jeg en god kandidat for denne prosedyren?
 • Hva forventes av meg for å få de beste resultatene?
 • Hvor og hvordan vil du utføre prosedyren min?
 • Hvilken teknikk anbefales for meg?
 • Hvor lang restitusjonsperiode kan jeg forvente, og hva slags hjelp vil jeg trenge under restitusjonen?
 • Hva er risikoene og komplikasjonene forbundet med prosedyren min?
 • Hvordan håndteres komplikasjoner?
 • Hvordan kan jeg forvente at kroppen min skal se ut over tid? 
 • Hva er alternativene mine hvis jeg er misfornøyd med det kosmetiske resultatet?

Risiko og sikkerhet: øyelokkoperasjon

Beslutningen om å utføre en øyelokkoperasjon er ekstremt personlig. Du må avgjøre om fordelene vil oppnå dine mål og om risikoen og potensielle komplikasjoner ved operasjonen er akseptable.

Din plastikkirurg og/eller personalet vil forklare i detalj risikoene forbundet med kirurgi. Du vil bli bedt om å signere samtykkeskjemaer for å sikre at du fullt ut forstår prosedyren du vil gjennomgå og eventuelle risikoer eller potensielle komplikasjoner.

Risiko inkluderer:

 • Anestesirisiko
 • Asymmetri
 • Blødning (hematom)
 • Dyp venetrombose, hjerte- og lungekomplikasjoner
 • Fettvev under huden kan dø (fettnekrose)
 • Væskeansamling (seroma)
 • Infeksjon
 • Nummenhet eller andre endringer i hudfølelse
 • Vedvarende smerte 
 • Dårlig sårheling
 • Mulig behov for flere operasjoner
 • Løs hud 
 • Misfarging av huden og/eller langvarig hevelse
 • Hudtap
 • Suturer kan spontant dukke opp gjennom huden, bli synlige eller forårsake irritasjon og kreve fjerning
 • Ugunstig arrdannelse

Disse risikoene og andre vil bli fullstendig diskutert før du samtykker. Det er viktig at du tar opp alle spørsmålene dine direkte med din plastikkirurg.

Forberedelser: øyelokkoperasjon

Hvordan bør jeg forberede meg på øyelokkoperasjon?

Når du forbereder deg til øyelokkoperasjon, kan du bli bedt om å:

 • Få en laboratorietest eller en medisinsk vurdering
 • Ta visse medisiner eller justere dine nåværende medisiner
 • Slutte å røyke
 • Unngå å ta aspirin, antiinflammatoriske legemidler og urtetilskudd og andre medisiner som kan øke blødningen

Operasjonen kan utføres i et akkreditert kontorbasert kirurgisk anlegg, ambulerende kirurgisk senter eller et sykehus. Sørg for at noen kjører deg til og fra operasjonen, og blir hos deg minst den første natten etter operasjonen.

Prosedyren steg for steg: øyelokkoperasjon

Prosedyrer for øyelokkoperasjon

Trinn 1 – Anestesi

Medisiner administreres for din komfort under den kirurgiske prosedyren. Operasjonen utføres med lokalbedøvelse.

Trinn 2 – Snittet

Snittlinjene for øyelokk-kirurgi er utformet slik at de resulterende arrene vil være godt skjult innenfor de naturlige strukturene i øyelokkområdet.

Det øvre øyelokket kan korrigeres gjennom et snitt i den naturlige folden på øyelokket. Dette muliggjør fjerning eller reposisjonering av fettavleiringer, oppstramming av muskler og fjerning av overflødig hud.

Trinn 3 – Lukking av snittene

Øyelokksnitt lukkes vanligvis med suturer eller hudlim. Suturer fjernes innen en uke.

Kirurgen din kan også foreslå bruk av laser eller kjemisk peeling for å redusere misfarging av de nedre øyelokkene.

Trinn 4 – Se resultatene

Resultatene av øyelokk-kirurgi vil vises gradvis ettersom hevelse og blåmerker avtar. Resultatet blir et jevnt, bedre definert øyelokk og et mer våkent og yngre utseende.

Restitusjon: øyelokkoperasjon

Under restitusjonsperioden etter øyelokksoperasjonen bør du bruke salve og kalde kompresser, og i noen tilfeller kan øynene dine være løst dekket med gasbind etter at prosedyren er fullført.

Du vil bli gitt spesifikke instruksjoner som kan inkludere hvordan du tar vare på øynene dine, medisiner du kan bruke eller ta oralt for å hjelpe til med helbredelse og redusere potensialet for infeksjon, spesifikke bekymringer du bør se etter på operasjonsstedet eller i din generelle helse og når du skal følge opp med plastikkirurgen din.

Innledende helbredelse kan omfatte noen hevelser, blåmerker, irritasjon, tørre øyne og ubehag som kan kontrolleres med medisiner, kalde kompresser og salve. Irritasjon på snittstedene er også mulig.

Sørg for å stille spesifikke spørsmål til plastikkirurgen om hva du kan forvente i løpet av din individuelle restitusjonsperiode: 

 • Hvor vil jeg bli tatt etter at operasjonen er fullført?
 • Hvilken medisin vil jeg få eller foreskrevet etter operasjonen?
 • Vil jeg ha bandasjer etter operasjonen? Når blir de fjernet?
 • Blir stingene fjernet? Når?
 • Når kan jeg gjenoppta normal aktivitet og trening?
 • Når kommer jeg tilbake for oppfølging?

Øyelokkskirurgi og solbeskyttelse

Du må bruke solbeskyttelse og solbriller til helingsprosessen er fullstendig fullført.

Resultater: øyelokkoperasjon

Resultatene av øyelokk-kirurgi vil være langvarige. Selv om det vanligvis er lite smerte involvert i denne operasjonen, kan det være hevelse eller blåmerker. Resultatet vil vanligvis være synlig i løpet av 10-14 dager. Det kan imidlertid ta noen måneder før endelig helbredelse er fullført.

Selv om øyelokk-kirurgi er permanent, vil du fortsette å eldes naturlig. Kontinuerlig solbeskyttelse vil bidra til å opprettholde resultatene dine. Selv om det forventes gode resultater fra prosedyren din, er det ingen garanti. I noen situasjoner er det kanskje ikke mulig å oppnå optimale resultater med en enkelt kirurgisk prosedyre, og en operasjon til kan være nødvendig.

Det er viktig å følge instruksjonene dine etter operasjonen for det beste resultatet. Det er viktig at de kirurgiske snittene ikke utsettes for overdreven kraft, slitasje eller bevegelse under tilhelingstiden.

Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan du tar vare på deg selv.

Utført av våre eksperter

robert-hermann-kiurg-oslo

Robert Hermann

Plastisk kirurg

Dorian

Spesialist indre medisin

Victoria

Lege Estetisk medisin

Tahmineh

Lege Estetisk medisin