Hofte/Flanke/Rygg plastikk

smartlipo-fettsuging

Fettsuging av flanker og hofter utføres gjennom 5–6 mm store hull i huden og etterlater således helt ubetydelige arr. Ved en ren fettsugingsprosedyre fjernes kun fettvev og ikke overliggende hud som forventes å ville krympe til et akseptabelt stramt resultat.

Hva er fettsuging av flanker og hofter?

Området egner seg som regel meget godt for fettsuging. Dette er det tradisjonelle «bilring»-området hos menn, mens kvinner ofte er misfornøyd med sine høye hofter og manglende midje. Hudoverskudd er sjelden noe problem i denne regionen.

Bestill Time

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Fettsuging av flanker og hofter utføres gjennom 5–6 mm store hull i huden og etterlater således helt ubetydelige arr. Ved en ren fettsugingsprosedyre fjernes kun fettvev og ikke overliggende hud som forventes å ville krympe til et akseptabelt stramt resultat. En plastikkirurg skal kunne forutsi i hvilken grad huden vil krympe og diskutere dette med pasienten før et inngrep avtales. For pasienter som har mye løs/overskytende hud (for eksempel etter graviditet), kan kirurgisk fjerning av hud være nødvendig for å få et akseptabelt resultat. Bukplastikk (kirurgisk fjerning av fett og hud) vil være et slikt eksempel.

Fettsuging av flanker og hofter utføres i lokalbedøvelse med tillegg av smertestillende og beroligende stoffer intravenøst etter behov.

Nyttig informasjon om hofte/flanke/ryggplastikk

Etter operasjonen skal det benyttes et komprimerende plagg i fire uker. Klinikken skaffer dette plagget til deg. Ta med ledige klær, f.eks. joggedress. Det kan renne endel lett blodig bedøvelsesvæske fra sugehullene etterpå. Formen umiddelbart etter inngrepet kan være variabelt. De fleste er i god form umiddelbart etter inngrepet, og kan trygt reise hjem. Noen er mer plaget med kvalme, uvelhet og lavt blodtrykk umiddelbart etter inngrepet hvilket er grunnen til at man bør ha noen til å hente seg/følge hjem.

Det vil generelt alltid være mulig å reise tilbake til hjemstedet på behandlingsdagen.

Eventuelt sykefravær fra arbeidet begrenser seg til noen få dager. Har du tyngre arbeid kan noe lengre sykefravær bli nødvendig. Inngrep som regnes som kosmetiske gir dessverre ikke rett til sykemelding.

Vanlige dagligaktiviteter kan gjenopptas umiddelbart, men når det gjelder ordinær trening som jogging, aerobic og lignende, anbefales det å vente 6 uker.

Det gis selvsagt garanti på behandlingen. Dersom det skulle ha blitt fjernet for lite, eller det skulle oppstå ujevnheter, vil du innenfor ett år ha tilbud om kostnadsfri justering.

De komplikasjonene som er listet opp nedenfor, oppstår kun i sjeldne tilfeller. Gode rutiner omkring operasjonen og erfaring med over tusen slike inngrep, bidrar generelt til lav risiko ved vår klinikk.

Blødning

Det vil alltid være risiko for blødninger etter større bløtdelsinngrep. Mange små blødninger stoppes under operasjonen, men hos enkelte kan det begynne å blø igjen. Faren for dette vil primært være innen de første 12 timer etter operasjonen. Tegn på blødning vil være inntrykk at tykt blod i drenet, tilsvarende ev. ut langs drenet hvis dette går tett. Hevelse på magen vil kunne være vanskelig å bedømme pga. bandasjeringen og at det skal relativt mye til før det synes. Avtagende allmenntilstand med økende blekhet, slapphet, uvelfølelse og besvimelsestendenser er tegn det bør reageres på.

Infeksjon

Dersom du får en infeksjon, vil du merke dette i løpet av de første dagene. Feber og/eller frysninger bør det alltid reageres på. Lokale infeksjonstegn vil være rødhet og varme i huden.

Serom

Det vil alltid sive væske fra en sårflate under huden. Dette er grunnen til at man har dren de første dagene. Dersom det fortsetter å komme væske etter at drenet er fjernet, vil dette kunne bli liggende under huden og hindre at denne får festet seg til underlaget igjen. Tilstanden kalles serom. Er det mye, vil det kunne gi hevelse og skvalpefølelse. Dette bør alltid sjekkes ved 12–14-dagerskontrollen. Tilstanden kan lett behandles med tapping ved hjelp av en sprøyte. Ubehandlet vil det kunne gi en permanent fortykkelse siden væsken gradvis vil kunne kapsles inn.

Nekrose

Når huden løsnes fra underlaget og strammes, vil blodsirkulasjon være nedsatt i den første tiden etterpå. Blir den for dårlig, dør huden. Populært kalles dette koldbrann, selv om det kan være snakk om små områder. Den affiserte huden vil gradvis gå fra fiolett over til svart og med ev. blemmedannelser. Fiolett farge må imidlertid ikke mistolkes, da misfarging som følge av blodrester i huden også vil kunne ha denne fargen (blåmerker). Nekrose har sjelden noe akutt forløp og vil normalt kunne fanges opp/vurderes ved kontrollen etter 12–14 dager.

Blodpropp

Blodpropp forekommer heldigvis sjelden ved dagkirurgi. En blodpropp oppstår som regel i bena allerede under eller like etter operasjonen, og vil vanligvis arte seg som hevelse, smerter eller spreng i tykkleggen på én side. Ved mistanke bør det utredes grundig og ev. behandles.

Dette er en metode for å forme figuren, og de fleste som gjennomgår denne prosedyren, er meget fornøyd med resultatet. De behandlede områdene vil imidlertid holde seg hovne over flere uker, og de blir som regel fastere å kjenne på de første månedene. Dersom det kjennes tegn til «klumper» under huden kan disse med fordel masseres. Hudoverskudd kan på enkelte steder være et problem. Generelt vil dette være større hos eldre pasienter med dårlig elastisitet i huden og ved strekkmerker etter svangerskap, eller etter kraftig slanking. Hudoverskudd som viser seg å bli et større problem enn man antok, kan fjernes i ettertid.

Liposkulptur-metoden har redusert frekvensen av ujevnheter, men det er likevel vanskelig å garantere at dette ikke kan skje. Skulle sjenerende ujevnheter oppstå, kan disse ofte rettes opp ved en liten, kostnadsfri tilleggsbehandling etter min. 6 måneder.

Generelt sett får ikke et voksent menneske nye fettceller. De man har fungerer som små ballonger – dvs. de eser opp og ned i størrelse avhengig av hvor mye fett de lagrer. En mager person kan således ha like mange fettceller som en fet person, men cellene er mindre. Fjerner man en del av disse cellene har man også redusert muligheten til å legge på seg like mye på dette stedet som tidligere. Slanker man seg, vil de gjenværende cellene krympe. Legger man på seg, vil de øke i størrelse, men det aktuelle området vil ikke kunne nå samme størrelse som tidligere.

Hvorfor noen har flere fettceller enn andre på enkelte steder av kroppen, er en del av det menneskelige mangfold. Hvorfor fettet forsvinner lettere eller vanskeligere fra forskjellige steder på kroppen kan forklares, men hjelper oss lite i praksis. Det meste av dette er genetisk bestemt og generelt er det kun generell vektøkning eller -reduksjon vi kan regulere. Intens trening for å bli kvitt akkurat fettet på magen eller ridebuksene er ikke mulig. Fettsuging kalles også figurforming, noe som illustrerer litt av tanken bak inngrepet.

Metoden har gjennom mange års internasjonal utveksling av erfaring og forskning gått igjennom en kontinuerlig utvikling. Det benyttes i dag et stort volum med lokalbedøvelse, samtidig som det gis beroligende og smertestillende medisiner intravenøst. Det er nå en mer skånsom teknikk med jevnere resultat, mindre bloduttredelser, mindre blodtap og mindre smerter etter inngrepet.

Innholdstavle

Kandidater: Hofte/flanke/ryggplastikk

Du kan være en god kandidat for lårløft hvis: 

 • Du har stabil vekt 
 • Du har overflødig bløtvev langs det indre (mediale) lårområdet og/eller det ytre (laterale) låret
 • Friske personer som ikke har medisinske tilstander som svekker helbredelse eller øker risikoen for operasjon
 • Ikke-røykere
 • Personer med et positivt syn og realistiske mål for hva lårløftkirurgi kan utrette
 • Personer som er forpliktet til å lede en sunn livsstil, inkludert riktig ernæring og kondisjon

Pris: Hofte/flanke/ryggplastikk

Pris på lårløft begynner på ca. 61.000. 

En konsultasjon hos plastikkirurg koster ca. 500,- og er helt uforpliktende. Rådfør deg med plastikkirurgens kontor for å finne ut den endelige prisen. 

Mange plastikkirurger tilbyr finansieringsplaner, så husk å spørre.

Kostnader kan omfatte:

 • Kirurgens honorar
 • Kostnader for sykehus eller kirurgisk anlegg
 • Anestesiavgifter
 • Resepter på medisiner
 • Implantater
 • Plagg etter operasjonen
 • Medisinske tester og røntgenbilder

Når du velger en plastikkirurg i ditt område for lårløft, husk at kirurgens erfaring og komforten med ham eller henne er like viktig som den endelige kostnaden for operasjonen.

Konsultasjon: Hofte/flanke/ryggplastikk

Hvis du vurderer lårløft, les deg godt opp på forhånd. Forberedelser er en investering i det endelige resultatet.

Under din konsultasjon vær forberedt på å diskutere:

 • Dine mål
 • Medisinske tilstander, medikamentallergier og medisinske behandlinger
 • Aktuelle medisiner, vitaminer, urtetilskudd, alkohol, tobakk og narkotikabruk
 • Tidligere operasjoner

Din plastikkirurg vil også:

 • Vurdere din generelle helsestatus og eventuelle allerede eksisterende helsetilstander eller risikofaktorer
 • Ta bilder
 • Diskutere alternativene dine for rumpeforstørrelse 
 • Anbefale et behandlingsforløp
 • Diskutere sannsynlige utfall  og eventuelle risikoer 

Konsultasjonen er tiden for å stille spørsmål til plastikkirurgen. For å hjelpe, har vi utarbeidet en sjekkliste med spørsmål du kan stille plastikkirurgen din som du kan ta med deg til din konsultasjon. 

Det er veldig viktig å forstå alle aspekter ved din prosedyre. Det er naturlig å føle litt angst, enten det er spenning for ditt forventede nye utseende eller litt preoperativ stress. Ikke vær sjenert for å diskutere disse følelsene med kirurgen din.

Sjekkliste med spørsmål: Hofte/flanke/ryggplastikk

Viktige spørsmål du må stille kirurgen før du bestiller lårløft.

Bruk denne sjekklisten som en veiledning under din lårløft-konsultasjon:

 • Er du en sertifisert plastisk kirurg?
 • Ble du utdannet spesielt innen plastisk kirurgi?
 • Hvor mange år med plastisk kirurgi har du hatt?
 • Har du sykehusrettigheter til å utføre denne prosedyren? I så fall, på hvilke sykehus?
 • Er jeg en god kandidat for denne prosedyren?
 • Hva forventes av meg for å få de beste resultatene?
 • Hvor og hvordan vil du utføre prosedyren min?
 • Hvilken teknikk anbefales for meg?
 • Hvor lang restitusjonsperiode kan jeg forvente, og hva slags hjelp vil jeg trenge under restitusjonen?
 • Hva er risikoene og komplikasjonene forbundet med prosedyren min?
 • Hvordan håndteres komplikasjoner?
 • Hvordan kan jeg forvente at kroppen min skal se ut over tid? 
 • Hva er alternativene mine hvis jeg er misfornøyd med det kosmetiske resultatet?
 • Har du før-og-etter-bilder jeg kan se på for denne prosedyren og hvilke resultater er rimelige for meg?

Risiko og sikkerhet: Hofte/flanke/ryggplastikk

Beslutningen om å utføre et lårløft er ekstremt personlig. Du må avgjøre om fordelene vil oppnå dine mål og om risikoen og potensielle komplikasjoner ved lårløft  er akseptable.

Din plastikkirurg og/eller personalet vil forklare i detalj risikoene forbundet med kirurgi. Du vil bli bedt om å signere samtykkeskjemaer for å sikre at du fullt ut forstår prosedyren du vil gjennomgå og eventuelle risikoer eller potensielle komplikasjoner.

Risiko inkluderer:

 • Anestesirisiko
 • Asymmetri
 • Blødning (hematom)
 • Dyp venetrombose, hjerte- og lungekomplikasjoner
 • Fettvev under huden kan dø (fettnekrose)
 • Væskeansamling (seroma)
 • Infeksjon
 • Nummenhet eller andre endringer i hudfølelse
 • Vedvarende smerte 
 • Dårlig sårheling
 • Mulig behov for flere operasjoner
 • Løs hud 
 • Misfarging av huden og/eller langvarig hevelse
 • Hudtap
 • Suturer kan spontant dukke opp gjennom huden, bli synlige eller forårsake irritasjon og kreve fjerning
 • Ugunstig arrdannelse

Disse risikoene og andre vil bli fullstendig diskutert før du samtykker. Det er viktig at du tar opp alle spørsmålene dine direkte med din plastikkirurg.

Forberedelser: Hofte/flanke/ryggplastikk

Hvordan bør jeg forberede meg på lårløft?

Når du forbereder deg til lårløft-operasjon, kan du bli bedt om å:

 • Få en laboratorietest eller en medisinsk vurdering
 • Ta visse medisiner eller justere dine nåværende medisiner
 • Slutte å røyke
 • Unngå å ta aspirin, antiinflammatoriske legemidler og urtetilskudd og andre medisiner som kan øke blødningen

Operasjonen kan utføres i et akkreditert kontorbasert kirurgisk anlegg, ambulerende kirurgisk senter eller et sykehus. Sørg for at noen kjører deg til og fra operasjonen, og blir hos deg minst den første natten etter operasjonen.

Prosedyren steg for steg:

Hofte/flanke/ryggplastikk

Prosedyrer for

Lårplastikk

En lårløft-prosedyre inkluderer følgende trinn:

Trinn 1 – Anestesi

Medisiner administreres for din komfort under de kirurgiske prosedyrene. Alternativene inkluderer intravenøs sedasjon og generell anestesi. Legen din vil anbefale det beste alternativet for deg.

Trinn 2 – Snittet

Innsnittsmønstre varierer basert på området eller områdene som skal behandles, grad av korreksjon og pasientens og kirurgens preferanser.

Innsnitt i lårløft

En teknikk som brukes for et lårløft plasserer snitt i lysken, strekker seg nedover og vikler seg rundt baksiden av låret.

En annen teknikk fjerner overflødig hud fra lysken og ned til kneet ved hjelp av et snitt langs innsiden av låret. 

Du kan også kvalifisere for et minimalt snitt. Innvendig lårløft som involverer et snitt bare i lyskeområdet. Din plastikkirurg vil avgjøre hva som er passer deg. 

Ytre lårløft snitt

Forbedring av konturene til det ytre låret kan kreve et snitt som strekker seg fra lysken rundt hoften og over ryggen.

Avanserte teknikker lar vanligvis snitt plasseres på strategiske steder der de kan skjules av de fleste typer klær og badedrakter. Imidlertid kan snittene være omfattende.

Trinn 3 – Lukking av snittene

Dype suturer i underliggende vev bidrar til å danne og støtte de nyformede konturene. Suturer, hudklebende tape eller klips kan brukes for å lukke hudsnittene.

Trinn 4 – Se resultatene

Den jevnere strammere kontureringen som er et resultat av et lårløft er tydelig nesten umiddelbart, selv om det først er skjult av hevelse og blåmerker.

Restitusjon:

Hofte/flanke/ryggplastikk

​​Under restitusjonen etter operasjonen, vil bandasjer påføres snittene dine. 

Små, tynne rør kan midlertidig plasseres under huden for å drenere overflødig blod eller væske som kan samle seg.

Du vil få spesifikke instruksjoner som kan omfatte:

 • Hvordan ta vare på operasjonsstedet. 
 • Medisiner å påføre eller ta oralt for å hjelpe til med helbredelse.
 • Spesifikke bekymringer å se etter på operasjonsstedet eller i din generelle helse.
 • Når du skal følge opp med din plastikkirurg.

Sørg for å stille din kirurg spesifikke spørsmål om hva du kan forvente i løpet av din individuelle restitusjonsperiode:

 • Hvor vil jeg bli tatt etter at operasjonen er fullført?
 • Hvilken medisin vil jeg få eller foreskrevet etter operasjonen?
 • Vil jeg ha bandasjer etter operasjonen? Når blir de fjernet?
 • Når kan jeg gjenoppta normal aktivitet og trening?
 • Når kommer jeg tilbake for oppfølging?

Etter operasjonen: 

Hvis du opplever kortpustethet, brystsmerter eller uvanlige hjerteslag, oppsøk lege umiddelbart. Skulle noen av disse komplikasjonene oppstå, kan du trenge sykehusinnleggelse og ytterligere behandling. 

Å følge legens instruksjoner er nøkkelen til suksess for operasjonen.

Det er viktig at de kirurgiske snittene ikke utsettes for overdreven kraft, hevelse, slitasje eller bevegelse under tilhelingstiden. Legen din vil gi deg spesifikke instruksjoner om hvordan du tar vare på deg selv.

Resultater:

Hofte/flanke/ryggplastikk

Resultatene av et lårløft er synlige nesten umiddelbart. Det kan imidlertid ta flere måneder før de endelige resultatene utvikler seg fullt ut. Etter et lårløft forbedres hudkvaliteten både i utseende og følelse.

Noen synlige arr vil forbli, men de generelle resultatene er langvarige, forutsatt at du opprettholder en stabil vekt og generell kondisjon.

Når kroppen din blir eldre, er det naturlig å miste litt fasthet. Selv om det forventes gode resultater fra prosedyren din, er det ingen garanti. I noen situasjoner er det kanskje ikke mulig å oppnå optimale resultater med en enkelt kirurgisk prosedyre, og en operasjon til kan være nødvendig.

Ordliste:

Hofte/flanke/ryggplastikk

Hvilke ord bør jeg vite før jeg tar hudplastikk?

Generell anestesi

Medisiner som inhaleres og/eller gis ved injeksjon i en vene som brukes under en operasjon for å lindre smerte og endre bevissthet.

Hematom

Blod som samler seg under huden.

Intravenøs sedasjon

Beroligende midler administrert ved injeksjon i en blodåre for å hjelpe deg å slappe av.

Fettsuging

En prosedyre som suger ut fett fra under hudens overflate for å redusere fylde.

Lokalbedøvelse

En medisin injisert direkte på stedet for et snitt under en operasjon for å lindre smerte.

Medial Lårplastikk

Et kirurgisk inngrep for å korrigere hengende hud/fett på innsiden av låret.

Ytre/lateral Lårplastikk

Et kirurgisk inngrep for å korrigere hengende hud/fett på ytre lår.

Suturer

Sting som brukes av kirurger for å holde hud og vev sammen.

Utført av våre eksperter

robert-hermann-kiurg-oslo

Robert Hermann

Plastisk kirurg

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.