Halsløft

halsløft-oslo

Et halsløft er en kosmetisk prosedyre som fjerner overflødig hud og fett rundt kjeven. Resultatene kan være langvarige, men halsløftoperasjoner kan ikke stoppe aldringsprosessen.

Hva er halsløft?

Halsløftet er i omfang noe mindre enn et ansiktsløft. Pasienten vil ikke oppleve hevelse, misfarging og evt. smerter i samme grad. Man ser som regel fortere «normal» ut igjen. Du skal komme til en konsultasjon før det gjøres avtale om en operasjon. Du kan få skriftlig informasjon med deg etter konsultasjonen om du ønsker det. 

Bestill Time

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Hva skjer under et halsløft?

Inngrepet gjøres gjennom et snitt under haken samt et snitt rundt øreflippen og bak øret, begge arrene blir som regel meget diskret. Fett som ligger overfladisk kan fjernes med fettsuging. Der det er god elastisitet i huden vil dette ofte være tilstrekkelig alene. Er imidlertid huden slapp og det evt. er strenger fortil på halsen vil fettsuging ikke kunne gi et tilfredsstillende resultat.

Fett som ligger dypere enn det fettet man tradisjonelt fettsuger, vil kunne fjernes under synskontroll. Strengene på halsen vil kunne strammes inn med en korsett-teknikk som gir en glatt overflate. «Hamsterposene» som noen har langs kjevekantene kan reduseres fra innsiden. Generelt vil ikke huden i ansiktet strammes ved dette inngrepet. Som regel er det ikke behov for å fjerne så mye hud, det er arbeidet under huden som er avgjørende for at huden i neste omgang draperer seg pent inntil.

Inngrepet utføres i narkose.

Nyttig informasjon om halsløft

Etter inngrepet legges det inn dren og anlegges en hakebandasje som fjernes 1–2 dager etter operasjonen, man kan da gå over til en enklere «press-lift» bandasje med Velcro-lås som man kan ta av og på selv. Denne bør brukes i 14 dager etter operasjonen.

Det er ingen sting som må fjernes. Fravær fra arbeid er litt avhengig av type jobb- det blir primært sosiale hensyn som bestemmer i forhold til hakebandasjen. Arret under haken samt huden på halsen vil kjennes fastere/hardere ut i noen uker etter operasjonen.

Generelt er det liten komplikasjonsrisiko forbundet med halsløft, men som ved ethvert kirurgisk inngrep kan det oppstå blødning, infeksjon eller affeksjon av nerver. Huden på halsen vil bli nummen, men normaliserer seg normalt i løpet av de første månedene etterpå.

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer et halsløft. Vi i Estmed er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Utført av våre eksperter

robert-hermann-kiurg-oslo

Robert Hermann

Plastisk kirurg

Bli kontaktet

Bli kontaktet av vår sykepleier for en prat om dine ønsker.