Fettsuging

billig-Fettsuging-oslo

Fettsuging – den beste måten å bli kvitt overflødig fett

Fettsuging er en av de mest populære plastisk kirurgiske prosedyrene for å fjerne overflødig fett fra uønskede områder på kroppen. Prosedyren har blitt utført i mange år og har vist seg å være sikker og effektiv.

Hva er fettsuging?

Fettsuging, også kjent som liposkulptur, er en kosmetisk prosedyre der overflødig fett fjernes fra kroppen ved hjelp av en liten sugekanal. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse eller generell anestesi, avhengig av hvor mye fett som skal fjernes og hvor mange områder som skal behandles.

Bestill time i dag

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser. Bestill en konsultrasjon hos oss!

Fordelene med fettsuging

Fettsuging har en rekke fordeler, inkludert:

 • Fjerning av overflødig fett fra uønskede områder på kroppen, som magen, hoftene, lårene, armene og ryggen
 • Forbedring av kroppens figur og silhuett
 • Bedre selvbilde og økt selvtillit
 • Langvarige resultater, så lenge du holder deg til en sunn livsstil

 

Hvordan fettsuging utføres

Fettsuging utføres vanligvis under lokalbedøvelse eller narkose, avhengig av hvor mange områder som skal behandles og hvor store områdene er. Legen vil først lage et lite snitt på det behandlede området, og deretter bruke en liten slange, kalt kanyle, for å suge ut fettcellene. Fettcellene vil aldri kunne regenereres, så resultatene er varige.

Hvem er en god kandidat for fettsuging?

En god kandidat for fettsuging er en person som:

 • Har et stabil kroppsvekt
 • Har overflødig fett på uønskede områder som ikke responderer på diett og mosjon
 • Har realistiske forventninger til resultatene
 • Er generelt frisk og har ingen medisinske tilstander som kan påvirke helsen under eller etter en operasjon

Bivirkninger og risiko

Som med enhver kirurgisk prosedyre, er det en viss risiko for bivirkninger og komplikasjoner ved fettsuging. Noen av de vanligste bivirkningene inkluderer:

 • Smerte og ubehag
 • Hovne og støle områder
 • Infeksjoner
 • Blødninger
 • Arr

Oppfølging etter fettsuging

For å sikre best mulig resultater og redusere risikoen for komplikasjoner, er det viktig å følge legens anvisninger nøye etter fettsuging. Dette inkluderer:

 • Unngå fysisk aktivitet i en periode
 • Bruke støttende bandasjer for å redusere hov

Nyttig info om behandlingsdagen

Møt opp til avtalt tid, ha gjerne alminnelig avslappet tøy. Ta med et ekstra skift i tilfelle søl  fra skylleveske og lignende. Legg igjen smykker og lignende hjemme, og unngå farget  neglelakk.  

Når du kommer til oss på klinikken vil du bli bedt om å fylle ut en behandlingsjournal.  Sammen med deg går vi igjennom denne for å utelukke eventuelle grunner til at behandlingen  ikke kan gjennomføres der og da. Deretter foretar vi en analyse for vurdering av hvor og  hvordan behandlingen gjennomføres.  

Vi tar før- og etterbilder av område(ne) som skal behandles.  

Selve operasjonen er forbundet med lite ubehag, ta evt. 2 tabletter med Paracet 500mg en time  før oppmøte evt. Pinex Forte hvis du ikke skal kjøre bil.  

OBS! Bruk helst ikke Ibux eller andre ting som inneholder acetylsalisylsyre de siste to ukene  før behandling da dette kan gi økt blødningstendens.  

Unngå gjerne også alkohol, kosttilskudd som inneholder Q10, ginseng, hvitløk eller fiskeolje  kort tid før behandlingen ettersom disse også virker blodfortynnende.  

Du trenger ikke være fastende. 

Lokalbedøvelse settes både i hud- og fettvev i det området som skal behandles. Dette merkes som et lite stikk, og noe svie. Dette gir seg så snart bedøvelsen begynner å virke. Operasjonstiden er ca 90 minutter.

Du vil føle deg øm/sår i området som er behandlet, og kan ved behov ta  2 tabletter Paracet 500 mg hver 6. time.  

Bruk helst en kompresjonsforbinding tilpasset området som er behandlet, ettersom dette  holder huden stram og forebygger hevelse og ømhet. Forbindingen skal brukes hele døgnet i  1-2 uker etter inngrepet. Deretter kun på dagtid i 1-2 uker til.  


Ta det med ro på selve behandlingsdagen.  


Fra dagen etter må du gjerne gå tur, sykle ol, men vi anbefaler å vente 12 uker med  løpetrening, fitness og hard trening.  


Om du har litt aktivt fysisk arbeid, ta det gjerne med ro de første 2-3 dagene.  Man kan oppleve mindre, stikkende smerter ved bevegelse de første par dagene.  Lytt til kroppens signaler!  


Du kan kjøre bil rett etter behandlingen, men få gjerne noen til å å følge deg.  * Det er ikke uvanlig å ønske smertestillende etter prosedyren, og dette kan ikke kombineres  med bilkjøring. I vurderingen av hjemtransport bør dette tas i betraktning.  


Ta gjerne kontakt oss hvis du har noen som helst spørsmål om behandlingen du har fått. 

Vi ringer deg dagen etter behandling slik at vi er sikre på at du har det bra og at alt går som det skal. Har du spørsmål eller lurer på noe, ta det gjerne opp da eller ring oss! Har du behov for dette kan du også bestille en oppfølgingstime med sykepleier/lege hos oss. Etter ca 1 uke kommer du inn på etterkontroll hvor vi fjerner stingene. Etter ca 4-6 uker har vi hvor man ser på det foreløpige resultatet. Etter ca 4 mnd har vi en sluttkontroll, hvor det endelige resultatet vurderes. Det tar tid for kroppen å hele!

Utført av våre eksperter

Diana

Lege Estetisk medisin

Tahmineh

Lege Estetisk medisin

Dorian

Spesialist indre medisin

Victoria

Lege Estetisk medisin