Brystreduksjon

Patient Having Consultation With Female Doctor In Office

Brystreduksjon hos kvinner
Unormalt tunge og store bryst kan føre til økt belastning på nakke, skuldre og rygg. Ikke minst kan det føre til at man ikke alle type klær en ønsker passer som de bør. Vi har ekspertisen og faglig kunnskap innen brystreduksjon. 

Om Brystreduksjon

Ønsker du brystreduksjon må du bestille en uforpliktende konsultasjonstime med vår plastikkirurg. Du vil få en grundig vurdering og god informasjon om selve operasjonen – både før og etter inngrepet. Bor du utenbys kan du sende oss bilder av dine bryst på mail og ringe oss å avtale en telefonkonsultasjon.

Bestill time nå

Hos oss er du trygg på at din behandling skjer i trygge og gode omgivelser.

Hvem kan opereres for brystreduksjon?

Før en brystreduksjon har vi krav til pasientens vekt med en BMI grense på 28. Vi anbefaler ikke brystreduksjon hvis du er overvektig. Det vil være større fare for komplikasjoner og resultatet vil ikke bli optimalt.

En stor figur trenger større bryster for å beholde proporsjonene. En brystreduksjon vil kunne gi pasienten pærefasong. For å oppnå best mulig resultat er det fordelaktig å gå ned i vekt slik at du ligger innenfor BMI-grensen på 28.

Planlegger du barn, anbefales brystreduksjon etter svangerskap og amming.

Nyttig informasjon om brystreduksjon

Mange av våre pasienter velger c-cup ved brystreduksjon, og er fornøyde med det. Under en konsultasjonstime vil vår plastikkirurg komme med sine anbefalinger, og ta hensyn til dine ønsker og behov.

Flere av våre pasienter forteller at nakke- og ryggsmerter er blitt borte i etterkant av brystreduksjonen, og føler ikke lenger at brystene hemmer ved fysisk aktivitet.

Du må regne med at det tar noen uker før det endelige resultatet kommer til syne, men brystets fasong vil normaliseres. Det vi ikke kan kontrollere er kroppens aldringsprosess, som med tiden vil endre resultatet. Hvor fort dette skjer er individuelt.

Alle kvinner over 40 år anbefales å ta en mammografi før brystreduksjon. Dette bør være gjort innen 6 måneder før operasjon. Du skal heller ikke røyke eller snuse 2–3 uker før operasjonen. Det kan gi større fare for komplikasjoner og forsinke sårhelingen.

  • Har du en BMI grense over 28 er det nødvendig med vektnedgang før en operasjon, ettersom krav til pasientens vekt har en BMI-grense på 28.
  • Det er ikke uvanlig å få nedsatt evne til å amme etter brystreduksjon, derfor anbefaler vi å vente til etter svangerskap og amming.
  • Alle kvinner over 40 år anbefales å ta en mammografi før brystreduksjon.
  • Resultatet av operasjonen er permanent, men ved hormonforandringer eller vektøkning kan brystene bli store igjen.

Det er naturlig at man lurer på en god del ting når man vurderer en brystreduksjon. Vi i Estmed er tilgjengelige både på mail og telefon for å besvare dine henvendelser. Du kan også se på våre ofte stilte spørsmål eller ta kontakt med oss via kontaktskjemaet under. Det er selvfølgelig helt uforpliktende!

Utført av våre eksperter

Dorian

Spesialist indre medisin

Diana

Lege Estetisk medisin

Tahmineh

Lege Estetisk medisin